Tartă cu cremă de vanilie şi căpşuni

Friday I’m in Love!:) Avem reţeta perfectă pentru a începe un weekend frumos. V-am pregătit o tartă răcoritoare şi aromată….soooo enjoy!:)


Ingrediente aluat tartă:
125 g unt
90 g zahăr
1 ou
250 g făină
Ingrediente crema de vanilie:
500 ml lapte
3 linguri zahăr
2 gălbenuşuri+ 1 ou întreg
5 linguri zahăr
5 lingurite amidon
2 linguri de unt
semintele de la un baton de vanilie

1. Se pregăteşte aluatul amestecând untul moale cu zahărul până devine cremă.
2. Se adaugă oul şi amestecăm bine, apoi se pune făina şi se frământă până obţinem un aluat omogen.
3. Se întinde aluatul, se introduce într-o formă de tartă unsă cu unt şi se apasă uşor cu degetele.

4. Se lasă la frigider pentru 1/2 de oră.
Preîncalziţi cuptorul.
Înţepaţi aluatul cu o furculiţă şi lăsaţi tarta să se coacă “orb” timp de 30-35 de minute.


Când este gata se lasă să se răcească, apoi se toarnă crema şi se decorează cu căpşuni.
Cremă:
5. Într-o cratiţă se amestecă 500 ml lapte cu 3 linguri de zahăr+ seminţele de la un baton de vanilie. Se aduc încet la fierbere.
Separat, într-un castron, se bat împreună 2 gălbenuşuri + 1 ou întreg, după care la compoziţie se adaugă 5 linguri de zahăr şi 5 lingurite de amidon.


6. Se toarnă laptele îndulcit fierbinte din cratiţă peste compoziţia din castron, apoi castronul se răstoarnă la loc în cratiţă şi se aduce la fierbere (dar foarte încet şi amestecând mereu).


7.Când compoziţia fierbe şi începe să se îngroaşe se dă la o parte de pe foc şi se adaugă 2 linguri de unt, apoi se lasă la răcit.


Vă dorim un weekend delicios!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


12 răspunsuri la Tartă cu cremă de vanilie şi căpşuni

  1. mama mamaaaa, ce-mi plac tartele de acest gen! 😛
    Sa aveti un weekend la fel de delicios ca si aceasta tarta!
    Pupici

  2. mihaela

    cred ca wk viitor incerc si eu…arata mult prea bine…
    Daca nu am seminte de la baton, ci vanilie pudra (*Raw Vanilla), cam cat credeti ca ar fi ok sa pun?
    Si inca o intrebare: ce e cu boabele de fasole? 🙂

    • Sisters' Kitchen

      Buna Mihaela, nu este nici o probema daca inlocuiesti batonul de vanilie cu 1/2 lingurita de pudra de vanilie. Cat despre fasole, am pus aluatul sa se coaca orb cu o hartie de copt deasupra si boabe de fasole pentru a nu se umfla (aluatul).Cand te hotarasti sa incerci reteta, sa ne spui si noua cum ti-a iesit. Weekend fain!

      • mihaela

        Am facut reteta in weekend. Din pacate am avut probleme cu crema care s-a taiat si nu prea s-a intarit. Banuiesc ca e din alternanta cald rece (lapte cald – oua reci) desi am facut cum ati zis voi. Intrebare: nu se pot amesteca toate ingredientele de la crema si apoi aduse la fierebere, trebuie neaparat facute separat lapte+zahar+vanilie si ou+zahar+amidon? Mi se pare mult mai usor si cu mai mic risc de „taiere”. Asa, a iesit gustoasa tarta, dar la aspect lasa de dorit mult….
        Multumesc anticipt de raspuns…:)

        • Sisters' Kitchen

          Mihaela, nu am incercat inca si varianta asta, dar merita incercat, de ce nu? In principiu nu ar avea de ce sa nu iasa…o sa incercam saptamana viitoare ca tot ne-am propus sa pregatim un tort umplut cu crema de vanilie si cirese:).Yummiii….te tinem la curent:)

  3. Wow ce bine arata, ingrediente perfecte pentru un dulce de 10, super 😉

  4. DiaMar bucataria galbena

    O tarta delicioasa.
    O zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *