Tartă cu cremă de cafea şi zmeură

Ne-am făcut curaj si am intrat in bucătarie după o pauză binemeritată. Desi mare parte din concediul de anul acesta s-a dus, gândul tot acolo ne este si va mai sta o perioadă…
Care sunt fructele de care e musai să te indrăgosteşti vara aceasta? Zmeura, desigur! Noi nu îi putem rezista şi oricât am cumpăra, nu e niciodată suficientă. Pe lângă gustul şi aroma inconfundabilă, zmeura conţine un procent mare de antioxidanţi şi este o sursă importantă de vitamina C, magneziu, cupru, calciu. Aşadar, nu am mai stat pe gânduri şi am pregătit o tartă cu cremă de cafea şi zmeură, multă zmeurăăă!
P1220783
P1220780

Ingrediente aluat:
250g făină
125g unt
1 ou
125g zahăr
1 praf de sare

Ingrediente cremă:
1 kg lapte
8 linguri făină
7 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
un pachet unt (200 gr)
1 lingură cafea
1 lingură extract de cafea (noi am folosit extract de la Sugar Spice)
zmeură (cât vă place)

Pregatim aluatul:
1. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu il topim, sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn. Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă.
2. Cernem făina împreună cu sarea peste crema de unt, zahăr şi ou şi amestecăm totul rapid cu mâna. Formam o minge de aluat si frământăm foarte puţin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul să se omogenizeze. Învelim aluatul în folie alimentară, îl dăm la frigider minim 30 minute şi ne apucăm de cremă.
Crema:
1. Dizolvăm făina într-o cană de lapte, iar restul laptelui îl punem la fiert cu zahărul.
2. Cand laptele începe să fiarbă turnăm amestecul (lapte + făină). Amestecăm continuu la foc mic cca 20 de minute şi apoi lăsăm crema la răcit.
3. Când compozitia este rece adăugăm puţin câte puţin untul si amestecăm.
4. La sfârşit adaugăm cafeaua ( pregătim o cafea tare fără zahăr) şi extractul de cafea.

Scoatem aluatul, îl întindem şi îl asezăm într-o tavă unsă uşor cu unt. Noi am folosit acest model de tavă, ca aici:. Presăm cu degetele aluatul pe marginile tăvii şi îl întepăm cu o furculiţă din loc în loc.
Coacem aluatul cca 30 de minute la 180°C (depinde foarte mult de cuptorul pe care îl aveti – trebuie ca alatul să capete o nuanţă aurie). Este preferabil ca acest tip de aluat să fie copt separat şi după aceea umplut cu creme, fructe, dulceturi etc. După ce s-a răcit aluatul, se adaugă crema şi zmeura. Se dă la rece două ore. Dacă rezistaţi:))

P1220788
P1220784

Enjoy!

Cu drag,
Georgiana si Iolanda

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


10 răspunsuri la Tartă cu cremă de cafea şi zmeură

  1. Si eu sunt indragostita de zmeura! gasesc tot felul de pretexte sa o folosesc, iar cand nu am pretexte o mananc goala! 😀

    Va pup!

  2. Si cand sa iau si eu o pauza de la prajiturit, hop si voi cu o reteta de neiertat! Of, daca n-ar arata asa de bine…

  3. Cum să nu-ți placă zmeura?! E divină! Și tarta de asemenea!

  4. Tarta dupa blocuri ! Faina poza si binenteles si reteta!

  5. zmeura + cafea = yammmy!!! Tare bine arata, cred ca cel mai greu e asteptatul celor 2h… Mereu am o „problema” cu deserturile care necesita timp de racire, asteptare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *