Tartă cu ciocolată amăruie şi pere

Nu putem începe weekend-ul fără ciocolată, multă ciocolată!..de ce? Pentru că nu rezistăm fără ea ♥. Atenţie! acest desert creează dependenţă….a se mânca (daca se poate) moderat:).

Ingrediente aluat:
125 g unt
90 g zăhăr
1 ou
250 g făină
Crema ciocolata:
500 gr ciocolată (amăruie sau cu lapte)
3 ouă
100 gr unt
2 linguri zahăr
amaretto sau rom (opţional)

4 pere

1. Se pregăteşte aluatul amestecând untul moale cu zahărul până devine cremă.
2. Se adaugă oul şi amestecăm bine, apoi se pune făina şi se frământă până obţinem un aluat omogen.
3. Se întinde aluatul, se introduce într-o formă de tartă unsă cu unt şi se apasă uşor cu degetele.
4. Se lasă la frigider pentru 1/2 de oră.
Preîncalziţi cuptorul.
Înţepaţi aluatul cu o furculiţă şi lăsaţi tarta să se coacă “orb” timp de 20 de minute.
Crema:1.Se topeşte ciocolata la bain marie.Noi am folosit ciocolată amăruie (70%) dar se poate folosi şi ciocolată cu lapte:)
2.Se bat ouăle cu zahărul si se adaugă putin cate putin dar amestecand rapid peste ciocolata topită.La sfarsit adăugăm amaretto sau rom….doar dacă vă place:D.
3.Aşezăm crema peste aluat şi la final perele tăiate.Le puteţi tăia fie pe jumătate sau felii aşa cum am făcut noi.
4.Dăm la cuptor încă 15 minute şi gata.Dacă aveţi prin congelator şi îngheţată puteţi pune alături o cupă,două sau chiar mai multe:)).


Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


4 răspunsuri la Tartă cu ciocolată amăruie şi pere

  1. da…cioco sa fie..si multa, multa, multa…pup sisters

  2. Wow cat de bine arata!!!Are si ciocolata….

  3. Pai cum altfel decat cu multa ciocolata:D….multumim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *