Quiche Lorraine au Camembert şi tartelettes

Inspiration Food Marathon,tema cu numarul 3-French Bakery. Nu a fost uşor dar zicem că ne-am descurcat. Ne place bucătăria franţuzească şi ne-am bucurat că face parte din acest maraton. Am ales să pregătim Quiche Lorraine şi tartelettes cu cremă de vanilie dar şi cu cremă de ciocolată şi fructe. Quiche lorraine este o tartă clasică franţuzească coapta la cuptor, umplută cu o compoziţie din ouă, lapte şi/sau smântână.Ce a ieşit vedeţi mai jos.

Dacă vă place alegerea noastră vă rugăm să lăsaţi un comentariu aici dar şi pe pagina noastră de facebook. Vă mulţumim!



Participăm la “Inspiration Food Marathon”, organizat de Electrolux
Ingrediente pentru aluat:
200 g făină
100 g unt moale
1 ou
2 linguri apă rece sau lapte rece
1 vârf de sare
Umplutura:
250 ml smântână lichidă
3 ouă (noi am folosit ouă de ţară)
200 g brânză camembert
50 g caşcaval gruyere ras
150 g bacon tăiat cubuleţe
sare, piper, nucşoara, ierburi provensale uscate

1.Noi am pregătit aluatul folosind robotul de bucătărie,dar dacă nu aveţi se poate face şi fără.
Aşadar, se pune făina+untul, şi se amestecă, se adaugă oul, se mai amestecă puţin după care punem apa/laptele. Se obţine un aluat compact pe care îl întindem şi îl punem într-o tavă de tartă unsă cu unt.Tava se bagă la frigider pentru 20 de minute.
Atenţie! Ingredientele pentru aluatul fraged se amestecă rapid şi uşor, nu se frământă pentru că altfel se întăreşte.

2. Între timp, rumenim baconul într-o lingură de ulei, după care îl scoatem pe un şerveţel pentru a elimina surplusul de grăsime.

3. Noi am ales să curăţăm brânza camembert de aceea pielita albă. Apoi am tăiat-o cubuleţe.
4. Într-un castron amestecăm bine ouăle, smântâna, 3/4 de bacon, jumătate din cantitatea de cascaval gruyere, camembertul, sare, piperul, nucşoara şi ierburile.

5. Aluatul se scoate, se întinde ori cu făcăleţul, dar e mai complicat, ori cu vârfurile degetelor direct în tavă. Peste aluat se pune o foaie de copt şi boabe de fasole, ca să nu se umfle la copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. După care se scoate aluatul şi se toarnă umplutura, deasupra presăram restul de caşcaval gruyere şi puţin bacon. Se introduce iar la cuptor şi se coace 30-35 de minute la 180 de grade.



*Tartelletes:
Aluat :
250g făină
125g unt
1 ou
125g zahăr
1 praf de sare

1.Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn.Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă .
2. Cernem făina împreună cu sarea peste crema de unt, zahăr şi ou şi amestecăm totul rapid cu mâna.Frământăm foarte puţin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul să se omogenizeze.Formăm o minge de aluat,învelim in folie alimentară şi il dăm la frigider minim 30 minute.
3.Scoatem aluatul cu 10 minute înainte de a-l întinde şi apoi îl punem cu tot cu formă înapoi la rece, până când il băgăm în cuptor.
4.Coacem aluatul cam 15-20 de minute la 180°C (depinde foarte mult de cuptor–trebuie ca alatul să capete o nuanţă aurie).
Este de preferat ca acest tip de aluat să fie copt separat şi după aceea umplut cu fructe,crème etc.Noi asa am facut.

Crema vanilie:
2 căni de lapte
1/4 cană de zahăr
2 gălbenuşuri+1 ou întreg
1/3 cană de zahăr
1/4 cană de amidon
2 linguri de unt
1 lingurită de extract de vanilie

1.Într-o cratiţă se amestecă 2 căni de lapte cu 1/4 cană de zahăr. Se aduc încet la fierbere.
2.Separat, într-un castron, se bat împreună 2 gălbenuşuri + 1 ou întreg, după care la compoziţie se adaugă 1/3 cană de zahăr şi 1/4 cană de amidon. Se toarnă laptele îndulcit fierbinte din cratiţă peste compoziţia din castron, apoi castronul se răstoarnă la loc în cratiţă şi se aduce la fierbere (dar foarte încet şi amestecând mereu).
3.Când compoziţia fierbe şi începe să se îngroaşe se dă la o parte de pe foc şi se adaugă 2 linguri de unt şi 1 linguriţă de extract de vanilie, apoi se lasă la răcit.

Crema de ciocolată:
250 ml lapte
50 g ciocolată 50% cacao
2 gălbenuşuri
30 g zahăr
20 g amidon sau dacă nu aveţi… se poate înlocui cu nişte faina

1. Într-o cratiţă se pune laptele împreună cu ciocolată rasă. Se lasă să se topească la foc mic.
2. Separat se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul/faina. Se pune compoziţia peste amestecul de lapte şi ciocolată. Se amestecă continuu, până se îngroaşă.
3. Se ia de pe foc şi se adauga in tarte.

Jumătate au fost umplute cu crema de vanilie şi jumătate cu crema de ciocolată şi decorate cu fructe.
Atât de bune au fost şi atât de repede s-au terminat!.

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


40 răspunsuri la Quiche Lorraine au Camembert şi tartelettes

  1. Harnicute ati fost! Arata bine de tot.
    Succes si spor in continuare.

  2. Un festin aici la voi! Bafta!

  3. Oana

    Succes! Arata foarte bine. Eu as manca si de colo si de colo. Poate in acelasi timp…

  4. Îmi place la nebunie, preferatele mele, tartele! Succes fetelor!

  5. Spre norocul si incantarea noastra, Electroluxul va cam pune la treaba! Felicitari pentru minunatiile pe care le-ati pregatit. E o masa pe cinste cu o prezentare frumoasa. Bravo!

  6. Ramona

    EXCELENTE, intradevar!!!!

  7. Arata bine, ca de obicei! Mult succes!

  8. Laura Ene

    Ador tartele,atat cele sarate,cat si cele dulci!M-ati nimerit cu tema asta…Felicitari si bafta va doresc!

  9. george mutu

    foarte frumos,fetelor!arata bine de tot !succes !

  10. Alina Dobrin

    Ma faci sa vin la Bucuresti si sa renunt la post! Nu de alta, dar la noi nu se gasesc ingrediente, si vreau facuta de voi ca-mi ploua in gura. Bravo!!!!!!!!!!!!

  11. Mihaela

    Arata superb, vreau si eu! va pup

  12. Quiche lorraine este indubitabil in top my all time favourites 😀 Iar varianta prezentata aici este fantastica! Uf, deja visez la o feliuta! 😀

    Va tin pumnii stransi, stransi in concurs si sunt alaturi de voi!

  13. Ce are cascaval nu poate rau 🙂

  14. Daca ar fi dupa sotul meu, zilnic ar trebui sa fac Quiche 😛
    Arata super bine, iar tartele sunt atat de dragalase… <3
    Pupici!

  15. Ana

    Bafta!!!!! In weekend stiu ce fac 😀

  16. Meniu complet. Superb!
    Imi place cum au iesit!

  17. Cat de bine arata!! Grozave , felicitari 😉

  18. Sisters' Kitchen

    Multumim Paula:) te pupam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *