Electrolux ne invită la Cina Regală

Passion4Cooking by Electrolux îşi continuă proiectul cu o invitaţie unică şi specială:Cina Regală la Palatul Elisabeta. Am fost tare încântate de email-ul primit de la Roxana, prin care ni se dădea de veste despre această provocare. Am avut de ales dintre câteva reţete propuse de Electrolux,reţete ce se regasesc in Cartea Regală de Bucate. După îndelungi discuţii şi răsfoit ne-am oprit la tarta cu cremă de lămâie, bezea şi blat de biscuite…sună bine, nu?:) Şi deoarece am fost îndemnate să ne folosim creativitatea şi să ţinem cont şi de preferinţele noastre în executarea reţetei alese, noi am adăugat la reţeta de bază, mai exact în compoziţia cremei, AFINE, care se potrivesc perfect cu gustul dulce-acrişor al acestei creme de lămâie şi lapte condensat.
Cu drag şi mult entuziasm ne-am apucat de treabă …. rezultatul îl aveţi mai jos:)


Ingrediente:(8 persoane)
Blat:
250 gr biscuiţi simpli
125 gr unt
Crema:
4 gălbenuşuri de ou
400 ml lapte condensat indulcit
200 ml zeamă de lămâie
Bezea:
4 albuşuri de ou
200 gr zahăr

1. Biscuişii se sfărâmă şi se amestecă cu unt (la temperatura camerei) până se obţine o compoziţie omogenă.


2. Pe fundul unei tăvi detaşabile se aşează aluatul. Se presează pentru a se prinde/compacta bine de tavă. Opţional, se poate coace aluatul 5 sau 10 minute la 180 grade.

Crema: Se bat gălbenuşurile, se adaugă laptele condensat şi zeama de lămâie. La sfârşit se adaugă afinele şi se amestecă până se obţine o cremă omogenă.
Se aşează crema peste blatul de biscuiţi.

Bezeaua:Se bat albuşurile spumă şi se adaugă zahărul puţin câte puţin. Albuşul spumă se aşează în tavă peste blat şi cremă cu ajutorul unui poş.


3. Tarta se dă la cuptor la 180 grade pentru 35 minute, până când bezeaua devine aurie.

Noi am lăsat-o la rece cca două ore. Concluzia: un desert fin, răcoritor şi incredibil de bun!
Le urăm succes tuturor celor care au ales să participe şi sperăm să fim printre cei care vor găti alături de A.S.R Principesa Margareta!


Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


25 răspunsuri la Electrolux ne invită la Cina Regală

  1. atata super!succes fetelor!! :*

  2. succes, fetelor talentate ce sunteti!
    e superba tarta voastra 😀 si va tin pumnii :*
    codruta

  3. lorita

    Felicitari si mult succes!

  4. Sisters' Kitchen

    Multumim Irina,pupici

  5. Arata bine-bine, o sa fac si eu. Mult succes! 🙂

  6. Dana

    Arata DEMENTIAL!!! O sa-i vina randul si la mine.
    Bafta!

  7. Bafta multa!Tarta nu cer ca sigur nu mai e nimic la cum arata!

  8. Arata taaare fain!! Multa bafta va doresc ! pupici

  9. Vai dar ce bine arata!
    Ma tenteaza sa o fac si eu 🙂
    Succes in continuare si sa ajungeti acolo 😉

  10. Sectiunea (si nu numai), arata bestial. Am tarta cu lamaie pe lista de ceva vreme, dintr-o sursa de inspiratie de inalta clasa. Felicitari pentru alegere. Mult succes!!!

  11. as vrea sa o fac inainte de a repeta trufele; nu gaseam tarta decat ducandu-ma prin FB; n-ar fi bine sa o puneti si in categoria tarte? nici cu search „tarta lamaie” scriam

    ingredientele ajung pt ce dimensiune de tava?
    multumesc pt raspuns

  12. am pus in 28, era bine sa fi stiut, de la 24 la 28 se cam subtiaza blatul am avut ceva problemute ca sa o scot dar am dres busuiocul, stiu ce recomandari sa dau 🙂

    e facuta, pozata si gustata. bunaaaa!!!! 😉
    dureaza vreo saptamana pana postez. va zic eu. de fapt veti primi pingback … sper sa functioneze

  13. am mai gasit azi pe alt site reteta asta si scria 2 linguri de zahar in crema cu laptele condensat. cred ca ar fi bine sa specificati ca laptele condensat sa fie din cel indulcit ,altfel, cu toata bezeaua cred ca ar fi prea acrisoara. voi faceti cum va place 🙂 eu asa zic ca ar fi bine

    • Sisters' Kitchen

      Didi, iti multumim pentru sugestii si sfaturi. In general folosim numai lapte condensat indulcit pentru prajituri. Reteta tartei este preluata din „Cartea Regala de bucate”, carte din care au gatit si alti bloggeri. Reteta se regaseste si pe alte bloguri, adaptata si modificata dupa preferintele fiecaruia.

  14. Pingback: Tarta cu cremă de lămâie, bezea şi blat de biscuit (Lemon tart) | Atelierele Roua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *