Supa de rata cu anason si un concurs

Ce este mai bun decât o supă fierbinte, atunci când suntem înghețați de frig? In plus ține de cald si te scapa si de raceala uneori:) Dupa o zi de munca, zgribulite de frig ne-am oprit in piata si am cumparat o frumusete de pulpa de rata si alte lucruri bune din care am facut acesta supa de care nu ne mai saturam. Am folosit anasonul si un ingredient surpriza, Bulgarasi de Savoare, condiment sub forma de granule cu legume natural uscate. Iata ca au facut echipa buna impreuna si a rezultat o bunatate de supa pe care o vom pregati si in zilele urmatoare.
Asa e si povestea supei: intr-o toamna tarzie, cu pofta de mancare calda si chef de stat in casa la
caldura, am vazut in vitrina bacaniei o apetisanta pulpa de rata. N-am stat mult pe ganduri si am
transformat-o intr-o supa sanatoasa ce a cucerit toata familia!

O sa vedeti cat e de simplu de pregatit:)

IMG-20151128-WA0011(1)

Supa de rata cu anason

Timp de pregatire: 20 minute
Timp de fierbere: 1 ora

Ingrediente: 2 persoane
200 gr carne de rata, noi am folosit pulpa
50 gr mazare
50 gr fasole verde
2 morcovi
1 ceapa
1 radacina de hrean
1 lingura rasa Bulgarasi de savoare legume
1 steluta anason
1 legatura patrunjel

IMG_4678

IMG_4699

1. Carnea (pulpa de rata) se spala si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie si se mai adauga apa, pentru ca scade in timpul fierberii. Folosim apa calda pentru ca apa rece tulbura supa, cand este fiarta se dezoseaza.

IMG_4714

2. Legumele se spala, se curata si se taie cubulete, mai putin mazarea si fasolea.
Se adauga toate in oala in care a fiert carnea si se lasa sa fiarba la foc mic.

IMG_4723

IMG_4719

3. Spre final se adauga o lingura rasa de Bulgarasi de savoare legume pentru un plus de gust. Cand supa este gata se ia de pe foc, se adauga patrunjelul tocat grosier si steluta de anason, se acopera cateva minute, pentru ca aromele sa se imprieteneasca:)

IMG_4724

Se serveste cu ardei iute ( daca va place) si cu multa pofta:)

Si acum, vrem sa va intrebam cu ce credeti voi ca s-ar potrivi, ce preparat a-ti manca (fel
principal) dupa bunatatea asta de supa?
Nu va cerem sfatul degeaba pentru ca va si premiem pentru asta. Bulgarasi de Savoare ofera
premii delicioase precum reteta noastra!
Lasati in comentarii propunerile voastre de fel principal (orez, tocanita, fripturi si garnituri) care
sa contina Bulgarasi de Savoare si motivati de ce credeti ca se potriveste cu reteta noastra de
supa. Asteptam raspunsurile voastre pana pe 6 decembrie!

Premiile sunt multe la numar – 14 – si tentante toate:

 1 robot de bucatarie

 5 vouchere eMAG (150 lei valoarea fiecarui voucher)

 8 premii constand in produse Bulgarasi de Savoare

In plus, castigatorul isi va vedea reteta pregatita pe site! Pe locuri, fiti gata. start!

Va tinem pumnii!

Cu drag,
Georgiana si Iolanda

Update:
Castigatorii concursului sunt:
Premiul 1, robot de bucatarie Bosch:
Tocăniță din pulpe de pui cu nuca si rodie- Adina

Vouchere Emag:
1.Adina Roz
2.Andrei Florin
3.Isabela Dobrin
4.Stefan Bruma
5.Antoneta Virtea

Produse Bulgarasi de Savoare:
1.Corina Paunescu
2.Filipas Liana
3.Roxana Dumitrascuta
4.Dumitrina Usturoi
5.Lubita
6.Irina Nitu
7.Sidy
8.Picincu Hobjila Viorica

Pentru a intra in posesia premiilor va rugam sa ne trimiteti pe mail (contact@nullsisterskitchen.ro) numele si adresa completa.

Felicitari tuturor!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


31 răspunsuri la Supa de rata cu anason si un concurs

  1. elena gheorghief

    Buna fetelor, dupa minunatia asta de supa,ar merge o rata pe varza cu bulgarasi de savoare. Sau si un pilaf cu pui si bulgarasi de savoare. Supa voastra arata foarte bine si o voi pregati chiar maine. Va pup,Elena

  2. Andrei Daniela

    Gândul mă duce la o friptură de rată cu sos de portocale si un iz de menta verde!

  3. Ma gandeam ca o tocanita din pulpe de pui cu nuca si rodie s-ar potrivi cel mai bine supei voastre. Aromei anasonului ii va urma o tocanita usor acrisoara cu gust de rodie, dar cu o aroma bogata de nuca si o textura cum nu ati mai intalnit la alte tocanite.
    Va las si reteta:
    Ingrediente:
    8 pulpe inferioare de pui
    150 g de nuca
    1 ceapa
    100 ml pasta de rodie
    1/4 lingurita sofran
    1/2 lingurita cardamon
    1/2 lingurita curcuma
    4-500 supa de pui sau apa
    1 lingura Bulgarasi de Savoare
    1/2 lingurita de sare
    1/4 lingurita piper
    2 linguri de ulei
    Mod de preparare: Nuca se rumeneste intr-o tigaie, se lasa sa se raceasca si se macina.
    Pulpele de pui se rumenesc in ulei fierbinte pe ambele parti si se iau deoparte. Ceapa se prajeste, se adauga pulpele de pui, Bulgarasi de Savoare, supa si se fierb cam 30 de minute.
    Se adauga curcuma, sarea, piperul, nucile macinate si pasta de rodie si se fierb inca 20 de miute sau pana cand scade lichidul. Inainte de a lua de pe foc se adauga si sofranul.

  4. Panazan bianca raluca

    Eu as pregătii o friptură de mânzat cu sos de smântână condimentat cu bulgarasi de savoare alături de un piure de cartofi și niște murături de ce nu.buna supa, o voi încerca și eu

  5. Daca tot ne-ati servit cu bunatatea asta de supa…eu zic sa faceti un papricas de rata( de casa) cu galuste si cu castraveti murati…O nebunieeeeee…!

  6. Georgescu Simona

    Salutare fetelor!Imi place tare mult reteta voastra, nu am folosit anason in supa, dar pare interesant. Cu prima ocazie cand achizitionez o rata am sa incerc reteta voastra de supa. Ca sa ramanem in cadrul fineturilor eu va propun o reteta usoara, care nu necesita prea multa munca si care se face si destul de repede pe deasupra. Sufleu de ficat cu ciuperci. Eu va las si reteta, dar vedeti cum o impartiti, cantitatile sunt pentru o persoana, deci, sa nu va certati:)))
    INGREDIENTE
    1 bucata ficat (1 bucata mare de ficat de gaina de casa am avut eu sau 2 bucati)
    4 ciuperci champinion brune(marime medie)
    1 ceapa mica rosie
    1 catel de usturoi
    1 praf de sare si proaspat rasnit
    1/2 lingurita bulgarasi de savoare
    1 ou
    1 ciupitura de ierburi de Provence
    1-2 linguri ulei de masline
    1 lingura unt
    2 linguri smantana pt frisca
    2-3 linguri cascaval pt gratin
    pt servit: 1 lingurita smantana grasa
    pt decor: frunzulite de marar
    Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Dupa calire, se adauga usturoiul taiat marunt si ciupercile taiate feliute subtiri. Se lasa la foc iute 3-4 minute sa se caleasca si ciupercile. Se adauga ficatul de gaina taiat in cuburi, se asezoneaza cu sare, piper, bulgarasi de savoare, se continua calirea 1-2 minute. Se adauga smantana lichida si cateva firicele de ierburi de provence(atat cat luati intre doua degete).
    Amestecam ingredientele, le lasam 2-3 minute sa se racoreasca si punem tot continutul intru-un vas micut termorezistent uns cu unt.
    Oul il batem bine cu un praf de sare, il punem in vas peste restul de ingrediente, iar deasupra cascaval ras pt gratin. Dam vasul la cuptorul incins la 170 grade pt 5-7 minute. Servim cu o lingurita smanatana grasa, iar ca decor o frunzulita de marar.

  7. ene maria

    Buna! mi-ar place ca fel principal langa supa de rata cu anason crap pe varza la cuptor.
    INGREDIENTE:
    1-2 kg crap
    150 ml ulei
    2 linguri de bulion
    150 ml vin
    1 kg varză acră
    1 foaie de dafin
    cimbru
    piper boabe
    5-6roşii
    1-2 linguri Bulgaras de Savoare
    MOD DE PREPARARE: Calim varza, după ce s-a înmuiat, adaugam bulionul si celelalte condimente se pune deasupra ei crapul tăiat felii uns cu ulei condimentat cu Bulgarasi de Savoare se adauga vinul Deasupra feliilor de peşte se pun felii de roşii. Se dă la cuptor, până când se rumeneşte peştele
    Se seveste alaturi de mamaliguta
    Pofta Buna!
    FB MARIA ENE

  8. cozma virginica

    Eu as incerca rata cu varza.merge si cu varza murata

  9. Badica Robert

    Eu as servi , paste , ca fel principal!
    Paste cu praz si muschi de porc
    INGREDIENTE
    150 gr. spaghete
    50 gr. praz verde
    50 gr. muschi afumat de porc
    sare, piper
    1 lingura ulei vegetal
    cascaval ( dupa preferinta)

    MOD DE PREPARARE :
    Fierbi pastele in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie pui uleiul, prazul spalat si taiat rondele si muschiul de porc taiat cubulete.Adaugi putina apa si le inabusi circa 5 minute. Adaugi pastele fierte, condimentezi si razi cascaval! Pofta buna!

  10. Badica Robert

    Eu as servi , paste , ca fel principal!
    Paste cu praz si muschi de porc
    INGREDIENTE
    150 gr. spaghete
    50 gr. praz verde
    1 lingurita ‘bulgarasi de savoare”
    50 gr. muschi afumat de porc
    sare, piper
    1 lingura ulei vegetal
    cascaval ( dupa preferinta)

    MOD DE PREPARARE :
    Fierbi pastele in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie pui uleiul, prazul spalat si taiat rondele si muschiul de porc taiat cubulete.Adaugi putina apa si le inabusi circa 5 minute. Adaugi pastele fierte, condimentezi. adaugi bulgarasi si razi cascaval! Pofta buna!

  11. Daniel Cosma

    Recunosc ca nu am gustat o supa de rata care sa contina anason, dar ce trebuie sa fie extraordinara, o supa a copilariei cu un condiment atat de intens, presarata cu Bulgarasi de savoare, deja o combinatie care sigur ar incanta pe toata lumea.
    Dupa cum am spus mai sus este o supa a copilariei mele, pe langa aproape toate supele si ciorbele care se faceau cu ce era de gasit prin batatura bunicilor. Oo ce amintiri, ce arome, mirosuri, oale aburinde, castroane din lut pline cu dragostea si pasiunea bunicii. Cam la asta m-am gandit cand am vazut reteta fetelor. Si ca sa nu cad in prea multe amintiri si sa devin trist c momentele alea s-au dus de mult, o sa propun un fel principal care ma duce tot acolo, la casa copilariei mele: tocanita de fasole verde cu ,
    coastea afumate. Ceva sublim, una din mancarurile pe care le gatesc cand ajung în acasa, sa-mi amintesc de anii aaceia…servita normal cu muraturi taranesti. Reteta sincer o fac incercand sa ma apropii cat mai mult de acele mirosuri si gusturi de care va vorbeam mai devreme, nu exista cantitati, procedee sau tactici cand gatesti din pasiune si mai ales o mancare din copilaria ta. Pot spune doar ca o lingura de Bulgarasi de savoare folosesc sigur, si bunica avea secretul ei, ne adaptam si noi nu?? Promit fetelor, daca voi ajunge aksa si voi gati acest preparat, va voi trimite poze, poate si o portie, nu ar fi rau nu?? Frumoasa postare, frumos preparat. Bafta multa in continuare cu blogg-ul, la mai multe bunatati care sa ne incante simturile! Va pup

  12. Andrei Florin

    As gati o friptura de rata cu mere caramelizate si ghimbir.

  13. Picincu-Hobjila Viorica

    Dupa o supa atat de gustoasa, recomand un somon, pregatit astfel:
    Ingrediente:
    -s uc de la o lamaie
    – 4 lingurite sos chilli
    – 500 g somon file
    – 200 g orez brun
    – 200 g broccoli
    – 2 morcovi
    – 100 g ciuperci
    – 2 catei de usturoi- o lingura de Bulgarasi de Savoare
    – jumatate de lingurita piper negru
    – o lingura ulei
    – 180 g pastai mazare taiate
    – 20 g ghimbir
    – 1 lingura sos soia
    Preparare:
    – broccoli se pun la abur
    – se amesteca zeama de lamaie cu piperul si sosul chilli
    – se pune somonul in marinata obtinuta, pentru 30-40 minute
    – se preincalzeste cuptorul (180grade), se pune somonul in tava tapetata cu hartie de copt; se lasa in cuptor 10 minute, dupa care se scoate, se unge cu sosul ramas si se introduce iar in cuptor pentru 8minute;
    – se taie legumele (broccoli, morcovii, ciupercile) fasii
    – se incinge uleiul intr-o tigaie, apoi se adauga legumele (se lasa pe foc 2minute), se adauga mazarea pastai si Bulgarasii de Savoare (2 minute), iar la final ghimbirul ras fin, usturoiul taiat marunt si sosul de soia; in aproximativ 2 minute este gata si se poate aseza pe farfurie amestecul de legume, peste care se aseaza cu grija somonul 🙂
    Am ales acest preparat deoarece il consider un fel de mancare…pe cat de usor (digerabil), pe atat de savuros si ar continua linia „melodica” a savorii inceputa, cu stil, de supa de rata cu anason.

  14. Picincu-Hobjila Viorica

    frumoasa provocare 🙂

  15. corina paunescu

    Arata foarte bine fetelor! As manca orez cu legume si peste la cuptor

  16. stefan bruma

    Fetelor, dupa asa supa ar merge foarte bine o varza călită cu costite de porc afumate si fenicul , si pentru un plus de savoare mămăliguță cu ierburi aromate . Vă îmbrățișez cu drag !

  17. Adina Roz

    Buna! Eu as vrea sa va propun o reteta de crap la cuptor.
    Ingrediente:
    – un crap de 1-2 kg;
    – o lamaie;
    – 2 morcovi;
    – 2 cepe potrivite;
    – 2 ardei;
    – 500 grame de rosii;
    – 2 crengute de cimbru uscat;
    – sare;
    – o lingurita de ghimbir;
    – o jumatate de lingurita de nucsoara;
    – ulei;
    – 1-2 lingurite de Bulgarasi de savoare.
    – un pahar de vin alb.
    Mod de preparare:
    Pestele se curate, se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, ghimbir si nucsoara, iar in interiorul sau se pun feliile de lamaie si crengutele de cimbru. Morcovii, ceapa, ardeii si rosiile taiate felii, se aseaza in tava. Pe patul de legume din tava va fi asezat pestele, stropit cu vin si cu uleiul innobilat de Bulgarasii de savoare. Produsul va sta la cuptor 35-40 minute. Pofta buna!

  18. Filipas Liana

    Propunerea mea ca alaturi de aceasta delicioasa Supa de rata cu anason ar merge bine o Tocanita din piept de pui cu mamaliga ce se pregateste rapid si este un fel principal ce contine mai putine grasimi si totusi este foarte satios.

    Ingrediente Tocanita din piept de pui cu mamaliga:
    400 g piept de pui dezosat
    2 bucati ceapa
    2 ardei grasi
    4 buc rosii decojite
    ½ legatura patrunjel verde
    1 lingurita maghiran uscat
    2 catei usturoi
    ardei iute optional
    3 linguri ulei
    Bulgarasi de savoare cu gust de gaina, dupa gustul fiecaruia
    piper dupa gust
    1 lingurita de boia dulce
    300 g ciuperci
    faina de porumb

    Preparare Tocanita din piept de pui cu mamaliga
    Ceapa si ardeii se curata si se taie marunt. Rosiile se decojesc si ii taiem felii. Pieptul de pui se taie bucati potrivite. Ciupercile se spala bine si se taie felii.
    In uleiul incins calim ceapa si ardeii taiati. Adaugam pieptul portionat si continuam sa le prajim 2-3 minute. Adaugam rosiile, usturoiul zdrobit, taiati marunt. Lasam sa fiarba cateva minute dupa care adaugam lingurita cu boia, Bulgarasii de Savoare cu gust de Gaina,dupa gustul fiecaruia, ciupercile taiate felii, piper dupa gust si circa 400 ml apa. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos gros si carnea este fiarta. La final adaugam patrunjelul verde taiat marunt si maghiranul.
    Se serveste cu mamaliga si alaturi va recomand un vin alb sec bine racit.
    Pofta Buna!

  19. Roxana Dumitrascuta

    Va propun o tocăniţă de ciuperci, care are un aport caloric mediu, si , in plus, nu contine proteine animale.Am eu o teorie…daca gatesc un fel de mancare cu carne, celalalt fel e fara:) Cred ca asa e sanatos si pentru digestie…
    Ingrediente: 500 gr. de ciuperci, o ceapă mare, 5 căţei de usturoi, un ardei gras, 250 ml suc de roşii sau bulion, 3 linguri de ulei, sare, piper, o lingura de Bulgarasi de savoare, o legătură de pătrunjel
    Mod de preparare: Se curaţă ardeiul, ceapa şi ciupercile şi se spală bine. Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie cubuleţe, iar ciupercile se taie în fâşii. Se căleşte ceapa în uleiul încins, până devine sticloasă, apoi se călesc puţin şi ciupercile şi ardeiul. Se adaugă apă cât să acopere ingredintele, si se lasă la foc mic timp de 15-20 minute. Se adaugă apoi sucul de roşii, slingura de Bulgarasi de savoare, se mai lasă preţ de cateva minute sa dea în clocot, după care se adaugă sarea şi piperul după gust, şi se presară pătrunjelul tăiat mărunt. Se ia după foc şi se serveşte caldă, cu mămăliguţă.

  20. Isabela

    Super delicioasă supa fetelor! Recunosc ca nu prea gătesc rață, însă în copilărie carnea de rață/gâscă era o obișnuință. Supa voastră mi se pare ideala pentru masă de Crăciun. După ea eu aș servi niște sarmale în foi de varză cu carne de gâscă și hribi. Alături de mămăliguță!

  21. Irina Nitu

    Pai daca am facut supa cu pulpe de rata zic sa facem ceva si cu pieptul ca sa nu-l mai congelam, nu? (Presupunem ca ai avut o rata intreaga :D). Asa ca m-am gandit ca ar merge Piept de rata cu sos de ciuperci.
    Ingrediente:
    1 piept de rata cu piele
    sare
    piper
    2-3 linguri ulei
    4-5 ciuperci feliate
    rozmarin
    2 catei usturoi intregi
    50 ml smantana
    sofran
    o lingura de Bulgarasi de savoare
    Se spala si sterge pieptul de rata, se sareaza si pipereaza bine pe ambele parti, apoi e pune pieptul pe partea cu piele intr-o tigaie cu ulei incins, si se prajeste la foc iute timp de 5 minute. Se intoarte pe partea cealalta si se mai prajeste maxim 2 minute, apoi se baga tigaia cu tot cu piept in cuptorul preincalzit la 200°C timp de aproximativ 15 minute. Daca il vreti mai rozaliu doar 10-12 minute. Se pastreaza cald.
    Se calesc ciupercile, cateii de usturoi si ceva rozmarin cam 2-3 minute, timp in care se condimenteaza cu bulgarasii de savoare. Se adauga si smantana in care a stat safranul la inmuiat,si se lasa înca 2-3 minute sa scada. Si gata, se serveste alaturi de pieptul de rata taiat felii.

  22. Peste la cuptor in felii de costita (sau pancetta), cu sos de masline negre si alaturi un piure matasos de lamaie

    Acest fel de baza este extraordinar de gustos si de lejer.
    Se poate pregati cu orice fel de peste.Acesta absoarbe foarte bine aroma mirodeniilor si se potriveste cu gustul intens de costita afumata si rozmarin.
    Ador acest fel de mancare deoarece pestele este folosit ca o bucata mare de carne si textura lui moale contrasteaza placut cu textura crocanta a garniturii.
    In asociere cu legumele garniturii pestele face o echipa perfecta, tocmai pregatita pentru a defini cu stil un fel principal.
    Consider ca se potriveste de minune cu supa de rata si anason pregatita de voi Georgiana si Iolanda.
    S-avem pofta!

    Ingrediente:
    Pentru peste:
    -4 fileuri peste alb sau roz(cam de 3 cm. grosime si a cate 200 gr. fiecare)
    -frunzele de la 2 fire de rozmarin
    -coaja rasa de la 2 lamai (fara partea alba care este amara)
    -piper negru proaspat macinat
    -putin amestec Bulgarasi de savoare
    -16 felii subtiri de costita afumata, sau pancetta

    Pentru sosul de masline negre:
    -2 maini bune de masline negre fara samburi
    -1 ardei iute rosu mic tocat marunt
    -o mana mica de ierburi proaspete (busuoc, patrunjel)
    -o tulpina de telina
    -un catel de usturoi
    -zeama de la o lamaie
    -piper negru macinat
    -cateva linguri ulei de masline
    -putin otet balsamic

    Pentru piureul de lamaie:
    -1 kg. cartofi fainosi
    -sare si piper proaspat macinat
    -ulei de masline
    -1/2 lingura Bulgarasi de savoare
    -zeama de la o lamaie
    -1 lingura de unt
    -putin lapte

    Decor:
    -crengute de rozmarin
    -putina razatura de lamaie

    Mod de preparare:
    *Pregatim sosul de masline:
    1.Intr-un mojar mare, sau intr-un blender punem toate ingredientele cu exceptia otetului balsamic.
    2.Le mixam bine pana cand amestecul are un aspect foarte consistent.
    3.Condimentam dupa gust cu cateva picaturi de otet balsamic si apoi punem sosul deoparte.

    *Pregatim piureul de lamaie:
    1.Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine si ii punem intr-o oala cu apa si 1/2 lingura Bulgarasi de savoare.Dam oala la foc iute si lasam cartofii pe foc pana sunt bine patrunsi.
    2.Cand sunt gata ii scurgem de apa, adaugam cam 4 linguri ulei de masline, cubul de unt, zeama de lamaie, piper proaspat macinat dupa gust si ii pasam foarte bine pana ne rezulta un piure pufos si matasos.Pentru o consistenta mai moale punem putin lapte cald.

    *Pregatim pestele.Procedam asa:
    1.Condimentam pestele cu fruzele de rozmarin, coaja de lamaie rasa, putin amestec Bulgarasi de savoare si cu piper.
    2.Asezam pe o planseta cate 4 felii de costita, (sau pancetta) una peste alta usor suprapuse si le aplatizam cu lama unui cutit.
    3.Asezam deasupra lor cate un file de peste.
    4.Rulam usor fiecare fileu pana este frumos infasurat in costita.
    5.Punem pe foc o tigaie cu ulei de masline si o incalzim putin.
    6.Asezam bucatile de peste cu partea unde am inchis costita in jos si le prajim timp de un minut.
    7.Dam apoi tigaia la cuptorul incins pentru 10-12 minute pana costita devine aurie si crocanta.
    8.Le scoatem si le punem pe un servet de bucatarie.
    9.Asezam pe o farfurie spatioasa cate o bucata de peste invelit in costita (sau panceta), presaram pe jumatatea lui cate o lingura generoasa de sos de masline si alaturi punem cate o paleta de piure matasos de lamaie.
    10.Decoram cu crengute de rozmarin si putina razatura de lamaie.
    Pofta mare va doresc!

  23. Dumitrina Usturoi

    Dupa delicioasa supa de rata cu anason eu as opta pentru Piept de curcan la gratar cu legume innabusite la cuptor.
    Avem nevoie de:
    1 piept de curcan
    1 lingura busuioc tocat
    1 lingura cimbru tocat
    50ml ulei de masline
    apa minerala
    sare
    piper
    Bulgarasi de savoare
    fasole pastai, mazare, ardel rosu, brocoli, morcovi

    Taiem pieptul in 2 sau 4 felii. Punem carnea intr-un vas, presaram sare, piper, cimbru si busuioc si turnam peste ulei de masline si apa minerala, pana cand o acopera. Punem vasul in frigider pentru 4 ore. Scurgem bucatile de sos, le asezam pe gratarul bine incins. Le frigem timp de 15 minute pe fiecare parte. Intre timp, innabusim legumele taiate mai mari, presaram Bulgarasii de savoare peste iar cand sunt gata le servim langa pieptul de curcan la gratar.

  24. Lubita

    Dupa o asa minunatie de supa(doamne ce pofta mi-ati facut) su as pregati niste costite de porc rumene pe cartofi la cuptor si cu muraturi sau varza murata!

  25. Antoneta Virtea

    Primul meu gand a fost ” Ce sa propun ca sa manance si cei mici?”. La noi cam asta e problema, sa gatim ceva sa manace si piticii. Asa ca propun Carne de vitel in sos de legume cu vin
    800 gr carne vitel taiata cubulete
    4 linguri faina
    2 cepe mari
    2 morcovi mari
    6 catei usturoi
    4 1/2 cani supa vita (folositi supa de pui sau apa in lipsa)
    250 ml vin rosu sec
    1 lingura rasa cimbru
    1 foaie dafin
    1/2 lingura zahar brun
    o lingura cu varf pasta de tomate (sau 1/2 cana bulion)
    Bulgarasi de savoare
    sare, piper
    ulei

    Carnea se introduce impreuna cu faina intr-o punga si se scutura sa se acopere bine. Se scoate carnea din punga scuturandu-se bine excesul de faina.
    Se pun bucatele de carne la prajit in ulei pana se rumenesc putin pe toate partile apoi se scot pe o farfurie si se adauga in oala ceapa tocata, morcovii rondele si se soteaza aproximativ 8 min. Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa 1 min. Se scot legumele sotate peste carne. Se pune 1/2 cana supa in oala si se fierbe dand cu lingura pe fund sa se dizolve grasimea. Se adauga carnea, legumele in supa, apoi turnam vinul, cimbrul, dafinul, zaharul, pasta de rosii, Bulgarasii de savoare, piper si supa ramasa. Se aduce la fierbere, se acopera cu un capac si se da la foc mediu spre mic (doar cat sa bolboroseasca continutul oalei). Se fierbe pana carnea e facuta. Putem servi alaturi de cartofi natur sau orez.

  26. Ionut Neagu

    PIEPT DE PUI LA GRATAR CU BROCCOLI SI CARTOFI LA CUPTOR

    Ingrediente:
    Piept de pui 0,500 kg
    Broccoli 0,300 kg
    Cartofi 1 kg
    Ulei 100 mi
    Bulgărași de Savoare Legume3-4 lingurițe
    Usturoi 5 căței
    Pătrunjel 1 legătură
    Ghimbir 50 gr

    Mod de preparare:

    Cartofii se curăță și se taie wedges.
    Într-o tigaie se încinge uleiul și se pun cartofi.
    Se rumenesc pe toate părțile, după care se scot și se pun într-o tavă, se presară Bulgărași de Savoare Legume și usturoi tocat.
    Broccoli se blanseaza in apa cu sare si impreuna cu cartofi se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade,până se pătrund.
    Se servesc cu pătrunjel proaspăt.
    Pieptul de pui se marineaza cu ulei, sare, piper, boia dulce, usturoi si ghimbir si se rumeneste pe gratar.

  27. Andrei Florin

    Multumesc mult! O zi frumoasa va doresc!

  28. Irina Nitu

    Multumesc mult pentru premiu, felicitari tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *