Supă de pui cu tăiţei de casă

Noi credem că un prânz fără supă sau ciorbă nu este complet, aşa că vă invităm la o supă de pui cu tăiţei de casă foarte gustoasă.

Ingrediente:
1/2 pui
1 ceapă
1 rădăcină de pătrunjel
1 ardei gras
2-3 morcovi
2 cartofi (opţional)
sare,piper
pătrunjel
Pentru tăiţei:
1 ou
100 g făină
Preparare tăiţei:
Pe masa de lucru se pune făina şi în mijloc spargem oul.Amestecăm bine pană obţinem un aluat compact.
Se întinde într-o foaie foarte subţire, se face sul şi se taie fasii.
Se lasă pe un fund de lemn, apoi se adaugă in supă.

1. Se spală, se curăţă si se transează puiul. Se pune la fiert în 3-4 litri de apă rece şi se lasă să fiarbă până lasă toată spuma, care se ia cu grijă cu o spumieră, se pun legumele tăiate dupa preferinţă (mai puţin cartofii) şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

2.Când legumele sunt pe jumătate fierte se adaugă cartofii. După ce au fiert, puneţi tăiteii, potriviţi de sare şi piper şi mai fierbeţi 10 minute. Serviţti cu pătrunjel presărat pe deasupra.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


3 răspunsuri la Supă de pui cu tăiţei de casă

  1. Tăiţei facuti acasa… rasfat rau de tot 🙂
    Delicioasa la chip… si pot sa ghicesc ca si la gust!

  2. pricope elena-madalina

    Sotul meu a fost absolut incantat de aceasta supa…..este delicioasa mai ales cu taitei facuti in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *