Supa cu naut si curcuma

O supa extrem de usor de preparat, gustoasa si sanatoasa♡. In urma cu ceva timp am avut norocul de a gasi radacina de curcuma proaspata. Dupa ce am stat bine sa ne gandim la ce o vom folosi, am pregatit cateva infuzii ( mare grija ca pateaza) si aceasta supa cu legume si naut. Dupa cum bine stiti, curcuma este un puternic antioxidant si aduce o multime de beneficii organismului. Despre naut numai de bine, aici aveti o buna descriere.
In caz ca nu aveti la indemana curcuma proaspata, se poate inlocui fara probleme cu 1 lingurita de praf de curcuma.

Supa cu naut si curcuma

Supa cu naut si curcuma

Supa cu naut si curcuma

Ingrediente pentru aproximativ 3 portii:

• 1 ceapa
• 2-3 morcovi
• 1 tulpina de telina (apio)
• 1 / 2 ardei gras rosu
400g de naut din conserva Sun Food, scurs si spalat bine
• 1 cartof
• 1 lingurita curcuma
• sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare:

1. Morcovii se spala bine si se curata, dupa care se taie in cubulete. Ceapa se curata si se toaca solzisori. Ardeiul gras impreuna cu telina se spala si se toaca marunt, dupa care se pun intr-o oala impreuna cu morcovii si ceapa. Se calesc timp de 5 minute cu 1 lingurita de ulei de masline si 2 linguri de apa.
2. Dupa ce legumele s-au calit, le acoperim cu 1 litru si jumatate de apa fierbinte. Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc potrivit.
3. Intre timp, pregatim nautul, curatam si taiem cartoful (cuburi). Se ia o bucata de curcuma (doar cat vom folosi), se spala si se curata, dupa care o dam pe razatoarea mica.
4. Cand supa de legume a dat in clocot 5 minute, adaugam cartoful impreuna cu curcuma.
5. Cu 5 minute inainte de a lua supa de pe foc, adaugam nautul. Potrivim de sare si piper.

Pofta buna!

Cu drag,
Iolanda & Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *