Supă cremă de legume

Astăzi ne delectăm cu o supă uşoară şi hrănitoare. Este excelentă în alimentaţia copiilor, în zilele de post sau în perioadele în care organismul are nevoie de o cură de detoxifiere. Uşor de preparat în orice anotimp.

supa crema de legume

Ingrediente:
2 cartofi
1 praz
1 ceapă
1 morcov
1 conserva de fasole albă Bonduelle
1 tulpina ţelina apio
apă
sare,piper,unt sau ulei de măsline

1. Legumele spălate (mai puţin fasolea), curăţate şi tăiate mărunt se pun la fiert în 400 ml apă sau se poate înlocui cu supă de pui, deja pregătită. Se pune un vârf de sare şi se lasă să dea câteva clocote.
Se ia cratiţa de pe foc.
2. Fasolea scursă de zeamă şi spălată bine se pune peste supa de legume. Se pasează cu blenderul, până obţinem o cremă fină.
3. Se adăugă untul sau uleiul şi se potriveşte de sare şi piper.
4. Se serveşte caldă cu crutoane şi opţional cu puţină smântână.

supa crema de legume

supa crema de legumePoftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


3 răspunsuri la Supă cremă de legume

  1. Ce pofta mi-ati facut. Si inimioara aia mica din a doua poza e suuuuuper!

  2. Arata foarte bine, bomba de vitamine. Nu am mai pus pana acum fasole boabe in supa crema, dar cred ca este o idee foarte buna. Imi place si mie sa folosesc telina apio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *