Salată de ouă de după Paşte, cu sos de muştar şi ceapă verde

Dacă v-au rămas ouă fierte de la Paste (şi întotdeauna rămân câteva, nu-i aşa?), salata de ouă e cea mai bună destinaţie pentru ele. Sunt multe variante; iată una simplă, ce poate fi luată în caserolă la picnic sau la job.
salata de oua
Ingrediente:
-2 ouă fierte (sau mai multe, în funcţie de numărul de persoane)
-1 fir de ceapă verde
sare, piper
sosul de muştar: 1 linguriţă de muştar de Dijon, 2 cornişoni în oţet, 1 linguriţă de capere, 1/2 lingură de ulei de (de soia, de răpiţă etc), puţină apă.

1.Curăţaţi ouăle şi feliaţi-le după plac.
2.Tăiaţi cornişonii mărunt, la fel şi caperele.Peste acestea, într-un bol,adăugaţi muştarul şi amestecaţi bine. Picuraţi uleiul şi încorporaţi-l in sos. Îl puteţi subţia cu apă.
3.Presăraţi ouăle cu puţină sare (muştarul este deja sărat) şi piper. Turnaţi sosul deasupra şi presăraţi ceapa verde tăiată fin.

E bună exact asa, nimic în plus. Pentru o masă mai consistentă, se poate alătura ton, somon sau macrou afumat şi baghetă proaspătă.

salata de oua

Poftă bună şi bine v-am regăsit!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


2 răspunsuri la Salată de ouă de după Paşte, cu sos de muştar şi ceapă verde

  1. Bine aţi revenit! Foarte tentant e sosul de muştar, cred că e un bun înlocuitor şi pentru maioneză în anumite reţete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *