Salată de fasole păstăi cu gogoşari şi porumb

Viaţa bate filmul iar improvizaţia poate fi cea mai bună reţetă. Mai ales când ai câteva ingrediente care s-au nimerit pur şi simplu să fie în acelaşi timp în bucătăria ta, fără un scop anume. Aşa e şi cu reţeta asta, o intâmplare fericită şi foarte gustoasă , pe cuvânt de pionier.

Ingrediente:
-200 gr păstăi de fasole
-1 ardei
-100 gr gogoşari în oţet
-100 gr porumb (poate fi şi din conservă)
-1 căţel de usturoi
-1 linguriţă de mustar
-1 legătură mărar (sau pătrunjel)
-ulei de măsline, sare, piper

1.Dacă porumbul e crud, trebuie fiert primul pentru că durează .
2.Coaceţi ardeiul după reţeta tradiţională , pe plită , apoi îl curăţaţi de pieliţă.
3.Fierbeţi fasolea până devine fragedă .


4.Pregătiţi un sos din usturoi pisat în mojar, frecat cu sare, ulei de măsline şi linguriţa de mustar. Subţiaţi-l cu 2 linguri din saramura gogosarilor.
5.Tăiaţi fasolea în bucăţele, adăugaţi gogoşarii şi ardeiul în feliuţe, apoi boabele de porumb.

Presărati mărarul tocat, sare, piper şi sosul preparat. Stropiţi cu generozitate cu ulei de măsline.
Puteţi să asociaţi salata asta cu orice: orez, cartofi, omlete, carne sau peste. Sau serviţi-o ca atare, cu pâine neagră.

Poftă bună !

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


4 răspunsuri la Salată de fasole păstăi cu gogoşari şi porumb

  1. Imi place foarte mult „creatia” voastra 😀
    Weekend placut, pupici!

  2. Andreea moldovanu

    arata foarte foarte bine!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *