Salata de cartofi cu peste afumat

Reteta de astazi este o salata clasica de cartofi cu peste afumat. O idee excelenta pentru masa de pranz, mai ales pentru zilele de vara cand preferam preparatele rapide.
Foarte satioasa si extrem de buna!
 
salata de cartofi cu peste afumat
Ingrediente:
● 260 gr peste afumat (noi am folosit macrou)
● 7 cartofi potriviti
● 1 legatura ceapa verde
● 100 gr masline fara samburi
● sare si piper
Pentru maioneza:
● 1 ou 
● 1 cana de ulei floarea soarelui 
●o lingurita mustar
● 1 lingurita zeama de lamaie
salata de cartofi cu peste afumat 6
salata de cartofi cu peste afumat 4
Mod de preparare:
1. Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare la foc mic. Cand au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
2. Se curata ceapa, se taie si se pune in vasul in care vom prepara salata. Se adauga pestele curatat, maslinele, sarea si piperul. Trebuie sa se tina cont ca pestele este sarat.
3. Se amesteca cartofii taiati cubulete mici cu ceapa, pestele taiat fasii si maslinele.

4. Pentru a prepara maioneza se separa albusul de galbenus, adaugand in castronul cu galbenusul 1 lingurita de mustar. Adaugam uleiul putin cate putin amestecand intr-o singura directie ( este esential pentru reusita maionezei). La sfarsit se pune 1 lingurita zeama de lamaie.

5. Maioneza se pune in castronul cu pestele, cartofii, ceapa si maslinele si se amesteca.
salata-de-cartofi-cu-peste-afumat-10-1024x576
Pofta buna!

                                                                                   

Cu drag, 
Iolanda & Georgiana
Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *