Salată de calamar, sepie și caracatiţă la grătar

Stim, nu e corect. Asta este desfrau culinar in toata regula; dar daca nu acum, vara, atunci cand? Am pregatit salata asta intr-o seara fierbinte din iunie, ca un preludiu la vacanta.
salc3
salc2
Ingrediente (2 persoane):
150 gr calamar mic
100 gr sepie (lamele, bucati)
300 gr caracatita (tentacule, prefierte)
Verdeturi – aici am folosit busuioc, patrunjel si frunze de fenicul
2 catei de usturoi
Ulei de masline, sare de mare, piper
O lamaie

Am servit salata asta pe un pat de paste, trase la tigaie cu un sos simplu de rosii, usturoi, ardei si sofran, putin vin. Puteti inlocui pastele cu legume la wok sau orez, de exemplu, toate se potrivesc. Pentru ca pregatirea fructelor de mare pe gratar necesita multa atentie, ar fi bine sa pregatiti pastele, orezul sau legumele in avans.

1.Pregatiti o marinada simpla din 2 linguri de ulei de masline, 1 lingurita zeama de lamaie, usturoiul zdrobit, putina verdeata tocata, sare si piper. Amestecati totul bine intr-un bol.
2.Curatati calamarul, daca l-ati cumparat intreg. E foarte simplu, gasiti instructiuni la Jamie O si pe multe site-uri. Spalatati-l bine si uscati-l pe un prosop. Lasati tubul intreg, introduceti lama unui cutit si crestati-l din loc in loc.
3.Sepia se spala, de asemenea, se scurge bine de apa. Tentaculele de caracatita se pastreaza intregi.
Puneti-le pe toate la marinat, cca 15 minute.
4.Incingeti gratarul si presarati sare grunjoasa. Asezati mai intai tentaculele de caracatita, dupa 1 minut sepia, dupa alte 2 minute calamarul. Imediat ce incepe sa se friga, se intorc, se mai lasa un minut si gata, se scot intr-un bol cald. In total, 5 minute sunt suficiente pentru acest gratar, dar timpul poate varia in functie de dimensiuni le ingredientelor. E important de stiut ca daca le tineti prea mult vor deveni tari.
5.Taiati tentaculele de caracatita in bucati, portionati si sepia si calamarul daca simtiti nevoia, apoi amestecati –le cu verdeata din abundenta. Stropiti cu ulei si zeama de lamaie; serviti cu pastele pregatite mai devreme. Ce bun ar fi acum un hamac!…
salc1

Pofta buna!

Ce planuri de vacanta aveti?:)

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


13 răspunsuri la Salată de calamar, sepie și caracatiţă la grătar

  1. Daaa, chiar ca e un dezmat culinar!!! Imi plac fructele de mare pe gratar, prima data le-am incercat in Grecia, delicioase sunt!!

  2. Offf, mai fetelor ce pofta imi faceti! Parca simt mirosul lor de gratar…

  3. OMG!!!! Cu asta chiar v-ati facut de cap. Fete dragi, voi care tocmai v-ati bucurat sau inca va mai bucurati de vacanta, sunt sigura ca aveti o multime de amintiri culinare de impartasit cu noi si de aceea va invit la Provocarea Dulce Romanie cu un ingredient si o tema care v-ar putea fi pe plac. Va pup xoxo

    • Sisters' Kitchen

      Da, cu asa ceva ne vom face de cap oricand!!
      Pai una bucata tocmai ce a decolat, bucatica cea mica (Iolanda) e in continuare plecata:D…ne bucuram ca esi gazda, va fi cu siguranta o parada delicioasa:).Ia sa vedem noi ce ingradient ne-ai pregatit…te pupam Diana

  4. Asta da dezmat! Data viitoare aduc eu vinul! 😉

  5. o combinatie „criminala”, pe atat de savuroasa, pe atat de gustoasa si apetisanta, imi place cum arata si a iesit super 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *