Salată de boeuf

Salata de boeuf este cu siguranţă cea mai cunoscută şi apreciată gustare, nelipsită de pe masa de Crăciun sau Revelion. O salată foarte bună, uşor de preparat şi care are foarte multe variante. Aşa că azi am pregătit varianta noastră a acestei salate şi sperăm să vă placă 🙂

Ingrediente:
1 kg cartofi
500 g morcovi
500 g castraveţi muraţi
1 piept de pui mare
1 lingura muştar clasic
sare,piper
150-200 g maioneză preparată în casă

1. Morcovii se spală, se curăţă și se pun la fiert. Cartofii se spală și se fierb în coajă.
2. Carnea se spală şi se fierbe în apă cu putină sare.
3. Castraveţii se taie cubulete şi se scurg bine de zeamă.
4. După ce s-au răcit legumele şi carnea se toacă totul mărunt.
5. Toate ingredientele se pun într-un castron mare, se adăuga o lingură de muştar, sare, piper şi maioneză. Mai opriţi 3 linguri din maioneză pentru ornat. Se amestecă uşor, pentru a nu sfărâma ingredientele:). Se potriveste de sare si piper, după care se aşează pe un platou sau o farfurie mai mare. Cu o spatulă de lemn se nivelează deasupra si pe margini. La final se aşează restul de maioneză şi se ornează cu bucăţi de murături sau măsline.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


7 răspunsuri la Salată de boeuf

  1. Ador salata de boeuf si ma bucur sa o regasesc la voi! Pup tare!

  2. Si noi si abia asteptam sarbatorile:D.te pupam Margot**

  3. E preferata mea ,desi o mananc odata pe an.Abia astept s-o prepar!Pupici

  4. Mihaela

    Arata foarte dragut si cu siguranta e foarte buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *