5 retete de salate rapide si sanatoase

In timpul verii, piata ofera o varietate de fructe,legume si ierburi proaspete, ideale pentru a le introduce in alimentatia de zi cu zi. Consumul unei salate in fiecare zi este unul dintre cele mai sanatoase obiceuri alimentare. Suntem mandre ca am adoptat cu brio acest obicei. Pentru ca mancam aproape zilnic salata, am strans cateva idei bune care speram sa va placa.

1. Salata de castraveti cu ou fiert si file de macrou din conserva
5 retete de salate rapide si sanatoase

Spalati castravetele, taiati-l pe jumatate, apoi in felii potrivite. Curatati oul de coaja si taiati-l in 4. Amestecam castravetii impreuna cu oul, sarea, piperul si uleiul de masline. Deasupra se pun fileurile de macrou scurse bine de ulei si stropite din belsug cu zeama de lamaie.

2. Salata de rdichi cu castreveti, rosii, ceapa si branza

Salata de ridichi cu castraveti

Ridichiile, castravetii si ceapa se spala si se taie in felii subtiri.
Intr-o farfurie se aseaza castravetii si ridichiile, alternand feliile intre ele. De jur imprejur se pune ceapa, in mijlocul salatei se pun cateva bucatele de telemea de vaca sau oaie putin sfaramata, iar deasupra branzei cateva rosii cherry spalate si taiate pe jumatate. Se serveste cu un dressing pe baza de ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie si putin marar proaspat.

3. Salata cu ton, porumb, masline si ceapa
Salata cu ton, porumb si ceapa

Spalati salata frunza cu frunza. Curatati si taiati felii subtiri ceapa. Puneti intr-un castron frunzele de salata taiate sau rupte cu mana, ceapa, porumbul din conserva scurs bine de apa si 1 mana de masline kalamata. Asezonati cu sare, piper si un dressing facut din ulei de masline si zeama de lamaie. Deasupra se pune tonul scurs bine de ulei sau suc propiu.

4. Salata de legume coapte la cuptor
Salata de legume coapte

Aveti nevoie de 1 ardei rosu, 1 ardei verde, 1 ceapa, 1 dovlecel italian, 1 vanata si cateva ciuperci.
Spalati si taiati legumele in bastonase de lungimea si grosimea unui deget, fara a curata de coaja dovlecelul si vanata. Puneti toate legumele intr-o tava tapetata cu foaie de copt si asezonati cu putina sare, piper si ulei de masline. Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti legumele amestecand din cand in cand, timp de aproximativ 20 de minute la 200 de grade.
Dupa ce legumele s-au copt, puneti cantitatea dorita intr-o farfurie si condimentati cu sare si piper dupa bunul plac. Se poate adauga bucatele feta si otet balsamic.

5. Salata de rosii cu ceapa si ton

Salata de rosii cu ceapa si ton

Aveti nevoie de 2 rosii proaspete, 1/2 de ceapa uscata (alba sau rosie) si o conserva de ton in suc propiu.
Spalati rosiile, taiati-le in felii subtiri (1-2 cm) si le puneti intr-o farfurie adanca. Deasupra puneti ceapa taiata felii subtiri si asezonati cu sare, piper, ulei de masline si lamaie sau otet, in functie de preferintele fiecaruia. Deasupra punem tonul scurs bine de sucul propiu.

Pofta buna!
Cu drag,
Iolanda si Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *