Mazăre sote cu lăptucă şi unt

Acum găsim cea mai bună mazăre, e fragedă, dulce, se topeşte în gură! Merge în salate, mâncăruri (cea cu pui e o nebunie…), fiartă la aburi sau trasă la tigaie. Aici am încercat ceva nou, mai ales ca aveam şi o lăptucă mare, crescută în câmp, crocantă şi parfumată. Le-am cumpărat de la Coşul de legume, care işi aduce bunătăţile în fiecare sâmbătă în frumoasa gradina de la Cărtureşti.

Mazare sote_jpg

Ingrediente (4 porţii)
-500 gr mazăre boabe
-o lăptucă mare, desfăcută în frunze şi tăiată în tăiţei mari
-2 fire de ceapă verde
-1 fir de usturoi verde
-două tulpini de ţelină
-pătrunjel (sau mărar)
-80 gr unt
-sare, piper

1.Mazărea, scoasă din teci, spălată rapid, se trage la tigaie în jumătate din cantitatea de unt, împreună cu cele două cepe tăiate fin şi ţelina. Se asezonează, se adaugă puţină apă, cât să o acopere şi să fiarbă molcom 10 minute.
ms 1
Mazare sote cu laptuca
2.Adăugaţi lăptuca si usturoiul, amestecaţi. Mai adăugaţi unt, dacă simtiţi că e nevoie. Lăsaţi încă 5-7 minute, până când toate s-au pătruns, dar îşi păstrează încă textura şi consistenţa. Gustaţi de sare (mazărea, ceapa, lăptuca- sunt toate dulci).
Serviţi fierbinte cu un cub de unt deasupra şi pătrunjel tocat. Nişte felii de pâine prăjită, frecată cu ulei de măsline şi usturoi verde, ar fi binevenite.
Poate să rămână aşa, sau să o adăugaţi ca garnitură la friptură din carne slabă, pui, viţel, iepure.
Mazare sote_jpg

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


5 răspunsuri la Mazăre sote cu lăptucă şi unt

  1. Cred ca e o idee foarte buna combinatia mazare-telina-usturoi ; am sa incerc si eu reteta

  2. OMG cum arataaaa….nu cre ca va puteti imagina ce pofta mi-ati facut…ador mazarea sub orice forma! 🙂
    Va pup! <3

  3. MIsha

    Multumeasc pentru reteta! Chiar eram in pana de idei pentru masa de pranz… O zi buna si frumoasa va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *