Ştiucă umplută în sos de roşii şi usturoi

Găsim o ştiucă frumoasă în Moghioroş sau în Obor, iar Daniel ştie cum se jupoaie,umple şi coase o astfel de arătare fioroasă.(mulţumim pentru sfaturi şi ajutor D). Citiţi indicaţiile aici.
Trebuie să vă spunem că ştiuca astfel preparată a fost chiar mai bună decât cea de anul trecut, sosul de rosii făcând diferenţa. Nu e de mirare nici că la vreo 2 ore mai tarziu, după ce am servit masa, Steaua a caştigat derbyul cu Dinamo.
stiuca umpluta

Ingrediente:
o ştiucă de vreo 2 kile (ies cca 6 porţii)
2 ouă (dar se poate şi fără!)
1 ceapă
1 căţel de usturoi
1 ţelină mică
1 legătură zdravănă de mărar
sare, piper, un praf de nucşoară
ulei

Sos de roşii şi usturoi:
250 ml sos de roşii
1/2 căpăţână de usturoi
1 pahar de vin alb sec
1 frunză dafin
2 linguri ulei de măsline
sare, piper

1.Se umple ştiuca cu ingredientele,aşa cum am precizat în reţeta mai veche (doar că de data asta a trebuit să o coasem pe burtă, pentru că era deja eviscerată). A fost ceva mai dificil, dar a mers.
2.Sosul se prepară la rece, amestecând toate ingredientele intr-un bol. Condimentaţi bine cu sare.
3.Se pune ştiuca bine unsă cu ulei intr-o tavă, pe un pat de ceapă şi roşii, se dă la cuptor la 180 de grade pentru jumătate de oră.
stiuca umpluta
După jumătate de oră, cand a prins deja o crustă frumoasă, se stropeşte generos cu sos la interval de 10 minute, încă o altă jumătate de oră. La final, se pune tot sosul, se creşte temperatura la 220 de grade şi se lasă încă 10 minute.
Se serveşte cu legume la abur sau cartofi natur, stropite cu sos de unt, capere şi mărar.
stiuca umpluta

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


4 răspunsuri la Ştiucă umplută în sos de roşii şi usturoi

  1. Inca un rezultat traznet! Foarte impresionant!

  2. La peste vin si eu! Arata senzational!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *