Şalău la cuptor

Toamna asta a venit târziu şi vremea bună (prea bună) de care ne-am bucurat a făcut ca un peşte precum salăul să fie abundent în lunile septembrie şi octombrie. Răpitorul salău este poate cel mai bun dintre peştii de apă dulce -daca lăsăm la o parte sturionii- cu o carne albă, rafinată, complet lipsită de oase. Iată o reţetă simplă, care pune în valoare calităţile acestui peşte.

Salau la cuptor

Ingrediente:
1 salău întreg, max 1 kg
sare, piper, ulei de măsline
lămâie, pătrunjel
legume pentru garnitură (dovlecel, morcov etc)

1.Curăţaţi peştele, scoateţi branhiile şi ştergeţi-l bine cu un prosop.

salău la cuptor

2.Crestaţi pielea oblic, în câteva locuri, dar fără să tăiaţi carnea. Asezonaţi peştele cu sare şi piper, ungeţi-l cu ulei, puneţi câteva felii de lămâie şi câteva fire de pătrunjel în interior.
3.Folosiţi o tavă pentru cuptor cu grătar, pe care aşezaţi peştele. Turnaţi o cană de apă în tavă şi daţi la cuptor pentru 40-50 min, la 180°. La sfârşit, creşteţi temperatura la 210° şi lăsaţi-l încă 10 minute, să se rumenească în exterior.
Serviţi-l cu legume natur sau sote, înviorate cu pătrunjel proaspăt şi puţină zeamă de lămâie.

salau la cuptor
Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


5 răspunsuri la Şalău la cuptor

  1. Bun pestele, foarte bun! Me likey! 🙂

  2. Pestele nu-l refuz niciodata, mai ales daca este pregatit atat de bine 🙂
    Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *