Piure de broccoli cu macrou la cuptor

Am putea manca peste in fiecare zi, nu trebuie sa fie ocazie speciala pentru noi 🙂 Asa ca am primit cu bucurie leapsa de la Edith, de a testa produsele congelate de la Edenia Nu puteam pregăti orice retetă ci una cu peste desigur alături de un piure de broccoli delicios. Foarte sanatos si gustos!
12355793_428904237313789_1038016627_o(1)
12333752_428904227313790_1805653967_o

Ingrediente:2 portii

200 gr broccoli (Edenia congelat)
1 lingura de unt
1 catel de usturoi
sare, piper

9 baby carrots Edenia (morcovi mici)
20 gr unt
sare
piper

Piure broccoli
1.Se desface broccoli în bucăţele şi se spală. Se fierbe în apă cu sare 15 minute. Fierbe repede, se verifică cu o furculiţă când este gata.
2. Se înlătură apa şi se adaugă untul şi usturoiul zdrobit. Se adaugă sare şi piper si se pasează broccoli sau se mixează până se obţine un piure cremos.
Usturoiul se adaugă in funcţie de gustul fiecăruia, noua ne place foarte mult, asa că nu am fost zgarcite cu el:)
Dacă vă place mai dulce şi cremos adăugaţi smântână şi mai putin usturoi. Noi nu am folosit smântână pentru că nu ne place:P
received_428902347313978
received_428902360647310
received_428902350647311
received_428902733980606
received_428902737313939
12334281_428903853980494_1583410605_o
12349505_428903843980495_1853075509_o
12318003_428904060647140_984487896_o
1.Morcovii se pun sa fiarba in apa cu sare, pana ce se inmoaie suficient cat sa simtiti ca-s gatiti, dar fara sa se gateasca de tot :)cca 7 minute. Dupa care ii punem in tigaia (dupa ce ii scurgem de apa) in care am topit untul cam 3 minute.Adaugam sare si piper si gata.
received_428902750647271
received_428902730647273

Macrou la cuptor
2 bucati macrou cu piele
1/2 lamaie
1/2 ardei iute
cateva fire de rozmarin verde
sare
piper

Pestele se da cu sare si piper si se stropeste cu zeama de lamaie.
12351772_428903867313826_1173926462_o
Ardeiul tocat se amesteca cu rozmarinul si coaja de lamaie si se pune pe fiecare fileu.Se ruleaza incepand la coada dupa care se fixeaza cu scobitori.
12334327_428904063980473_2115368211_o

Sos:
rosii cherry
ulei masline
zeama de lamaie
patrunjel
menta
1/2ardei iute
sumac

Rosiile se trag la tigaie in putin ulei de masline.
Amestecam in mojar restul ingredientelor si pe urma adaugam peste rosii.
12334399_428904073980472_219451713_o
12351876_428903787313834_2114479747_o
12325684_428903827313830_1060673767_o

12333087_428903780647168_1163530510_o
12333766_428903823980497_1188971983_o
Foarte, foarte bun!

12356042_428904300647116_1964628006_o

Cu drag,
Georgiana si Iolanda

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *