Dorada la cuptor cu garnitură de cartofi

Au trecut sărbătorile, mâncarea a fost bună şi multă :). Aşa că, acum la început de an ne propunem să mâncăm mai sănătos, şi am ales pestele pentru că ne place foarte mult si este o sursă importantă de proteine şi vitamine. Dorada se număra printre peştii noştri preferaţi, alături de salău şi chefal. Pentru astazi am ales această reţetă delicioasă şi săţioasa şi compania unui vin alb.


Ingrediente pentru 2 porţii:
2 dorada
3 căţei de usturoi
1 ceapă potrivită tăiată solzişori
1 mâna de pătrunjel tocat mărunt
sare, piper, ulei de măsline
1 lămâie
Pentru garnitura:
4-5 cartofi potriviţi
jumătate de ardei roşu sau verde tăiat fâşii subţiri
sare, piper, cimbru uscat, 2 linguri ulei de măsline

1. Se curăţă peştele, se spală şi se şterge cu un prosop curat.
2. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l rondele.
3. Pregătiţi două bucăţi de hârtie de pergament sau de aluminiu şi ungeţi folia cu ulei de măsline, presăraţi-o cu puţină sare şi piper.
4. Aşezaţi pe folia de aluminiu câteva bucăţele de ceapă şi puneţi peştele deasupra.
5. Se pun câteva rondele de usturoi în interior şi puţin pătrunjel, se stropeşte cu zeama de lămâie. Deasupra se pune din nou puţină ceapă, eventual şi nişte usturoi şi pătrunjel.

6. Se rulează bine în folie şi se aşează în tavă. Se procedează la fel cu fiecare bucată de peşte.
7. Peştele se băgă la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 25-30 de minute.

Cartofi la cuptor:

1. Cartofii se curăţa de coajă, se spală şi se taie rondele nu foarte groase.
2. Se spală din nou şi se usucă cu un prosop curat.
3. Într-o tavă, aşezăm o foaie de copt, se pun 2 linguri de ulei şi se aşează cartofii.
4. Se presară sare, piper şi cimbru. Deasupra se pun câteva fâşii de ardei. Se acoperă tava cu o folie de copt umedă şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


5 răspunsuri la Dorada la cuptor cu garnitură de cartofi

  1. Imi place mult reteta asta. Dupa sarbatori, merge de minune!

  2. Daca e dorada de acolo de la Iolanda vreau 2 portii :))… Imi place mult mult! Va pup.

  3. O reteta foarte buna! Pregatesc dorada dupa reteta ta, de-abia astept sa vad cum imi iese.
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *