Chifteluţe de somon la cuptor

Dacă vă place peştele, sigur veţi aprecia această reţetă de chifteluţe de somon la cuptor,iar dacă nu vă place somonul, înlocuiţi-l cu cod sau alt peşte.
Această reţetă este o idee potrivită pentru o cină uşoară.

chiftelute de somon la cuptor

Ingrediente pentru aproximativ 20 de bucăţi:
400 g somon proaspăt
1/2 ceapă mică
2 căţei de usturoi
1 ou
1 cartof mare fiert şi curăţat de coajă
pătrunjel
mărar
sare, piper

1. Se spală peştele şi se usucă bine cu un şervet de bucătărie. Se taie bucăţi potrivite, după care se curătă de oase, apoi se mărunţeşte într-un blender. Se mai verifică încă o dată de oase.

chiftelute de somon la gratar

2. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte într-o lingură de ulei de măsline. Usturoiul se zdrobeşte.
3. Într-un castron se pun peştele, ceapa, cartoful ras, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, oul, sarea şi piperul.

chiftelute de somon la cuptor

4. Se formează chifteluţele şi se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

chiftelute de somon la cuptor

chiftelute de somon la cuptor

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


8 răspunsuri la Chifteluţe de somon la cuptor

  1. Oare există vreo persoană căreia să nu-i placă somonul?!

  2. As vrea sa va intreb daca ies uscate. Am incercat odata o reteta asemenatoare si au iesit cam inecacioase. Adevarul e ca aveau faina, nu cartofi.
    Mihaela

  3. ioana

    La ce temperatura trebuie sa fie incalzit cuptorul.?…al meu e electric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *