Calcan la cuptor cu salsa de roşii,ardei copți şi pătrunjel

Calcanul provenit din crescătorii din Spania sau Italia se găseşte deseori pe patul de gheaţă al pescăriilor din supermarketuri. Nu are aroma şi textura celui pescuit în Marea Neagră -pe acela este aproape imposibil să îl intâlneşti în altă parte decât în meniurile restaurantelor de la mare- dar e totuşi un peşte delicios. Carnea are un gust dulce şi o consistenţă rafinată, face toţi banii.
Salsa pe care am pregătit-o pentru această reţetă oferă prospeţime preparatului final.
calcan

Ingrediente (2 porţii)

1 calcan intreg, 1 kg
4 roşii cherry
1 ardei capia mic
1 legătură de pătrunjel verde
1 căţel de usturoi
Zeama de la o jumătate lămâie
Sare, piper, ulei de măsline

1.Calcanul se prepară întreg. Se curăță făcând o incizie în zona branhiilor, apoi se spală şi se şterge cu un prosop. Se condimentează cu sare şi piper şi se înveleste în hârtie de copt stropită bine cu ulei de măsline. Se aşază într-o tavă la cuptor, pentru 30 de minute la 180 grade.
calcan
2.În acest timp se pregăteşte salsa: se coc roşiile şi ardeiul pe o plită, se îndepărtează pielitele si se toacă mărunt. Cătelul de usturoi se zdrobeste în mojar, se freacă cu sare si ulei, apoi tot pătrunjelul tocat şi zeama de lămaie. Se amestecă cu rosiile si ardeiul copt.
3.Scoateţi calcanul din cuptor pe un platou şi aruncaţi hârtia de copt. Îndepărtaţi pielea peştelui, ar trebui să iasă foarte uşor. Serviţi cu salsa din abundenţă.
calcan

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


6 răspunsuri la Calcan la cuptor cu salsa de roşii,ardei copți şi pătrunjel

  1. La cum arata, e cu siguranta un deliciu!

  2. Ador calcanul !! Mi-ati facut o pofta de peste …… :(((

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *