Barbun prăjit

Astăzi vă prezentăm o reţetă de sezon, zicem noi, pentru că toată lumea o gustă/ degustă la terasele de la mare. Noi am pregătit-o acasă, cu peşte cumpărat chiar de la mare, din 2 Mai.

Ingrediente:
1 kg de barbuni (mici)
sare, piper, boia
mălai
făină
ulei pentru prăjit

Se curăţă şi se spală peştişorii. Se şterg cu un prosop de bucătărie şi se dau prin mălai amestecat cu faină, sare, piper si puţină boia.
Între timp punem uleiul la încins. Scuturăm bine câte o mână de peşte de surplusul de făină şi mălai, iar când uleiul s-a încins bine punem la prăjit  peştele. Se lasă să se prăjească câte 3-4 minute pe fiecare parte şi se  scot pe un platou acoperit cu şerveţele pentru a absorbi surplusul de ulei.
Se repetă procedeul până prăjim tot peştele. Noi i-am servit cu mămăliguţă şi mujdei.
                                                                   Poftă bună!
Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *