Paste la cuptor cu spanac si ricotta

Sunday lunch în stil italian! După ce am savurat cafeaua de dimineaţă (ora 11:)), am pregătit nişte bruschete cât se poate de simple (roşii, usturoi verde, pătrunjel, ulei de măsline) – the best way to start your day:). Răsfăţ maxim, ţinând cont că în timpul săptămânii nu avem timp de aşa ceva. Apoi ne-am apucat să cotrobăim prin frigider, până am dat peste cutia de ricotta şi nu ne-a luat prea mult timp ca să ne decidem asupra pastelor cu spanac şi ricotta. Zis şi făcut, au ieşit geniale.

** Duminică minunată, dragilor!

paste la cuptor cu spanac si ricotta

paste la cuptor cu spanac si ricotta

paste la cuptor cu spanac si ricotta

Ingrediente pentru 3 portii:
300 g paste – orice fel de paste
150 g spanac congelat
2-3 căţei de usturoi, tăiaţi feliuţe
1 cutie (200g) ricotta
2 ouă
Parmezan + 2 linguri cascaval ras
1 lingura ulei de măsline
Sare, piper

1. Pastele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert se trec prin jet de apă rece şi se lasă la scurs.
2. Între timp, usturoiul se căleşte într-o lingură de ulei, fără a-şi schimba culoarea, deoarece devine amar.
3. Se pune spanacul peste usturoi şi se sotează la foc mic, aproximativ 10-12 minute.
4. Se adauga ricotta, amestecăm bine şi potrivim de sare şi piper. După 5 minute se opreşte focul.
5. Într-un bol, amestecăm pastele, ouăle bătute şi compoziţia de spanac şi ricotta.
6. Într-o tavă termorezistenta, unsa cu unt punem amestecul de paste. Râdem parmezan deasupra + cele 2 linguri de cascaval şi dăm la cuptor, la foc potrivit pentru 20-25 de minute.

paste la cuptor cu spanac si ricotta

paste la cuptor cu spanac si ricotta

Poftă bună!

Cu drag,

Georgiana şi Iolanda

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


2 răspunsuri la Paste la cuptor cu spanac si ricotta

  1. Imi place grozav combinatia, mai ales ca eu ador spanacul! Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *