Paste cu ton

Vii seara acasă, îţi este foame, dar nu ai nimic gata pregătit în frigider. Acest fel de mâncare ni se pare perfect pentru cină. Se prepară rapid şi uşor, iar dacă folosiţi roşii proaspete chiar devine o mâncare savuroasă şi tocmai bună de servit la o masă la care v-aţi invitat şi nişte prieteni.

paste cu ton

Ingrediente pentru 2 portii:
200 g paste
1 conservă de ton în suc propriu
1 ceapă
2 linguri de ardei gras rosu, tocat marunt
2 linguri ulei de masline
câteva roşii proaspete sau passata
patrunjel proaspăt şi nişte parmezan
sare, piper

Mod de preparare:

paste cu ton

1. Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se scurg bine de apă.
2. Ceapa se taie şi se toacă mărunt.
3. Într-un wok sau o tigaie mai mare se pune ceapa si ardeiul la călit cu o lingură de ulei de măsline, se lasă până devine translucidă. Roşiile se pasează la blender.
4. Se adaugă tonul din conservă bine scurs, se presară cu sare şi piper după gust şi se lasă la foc mic aproximativ cinci minute.

paste cu ton

Pofta buna!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *