Paste cu sos de rosii si telemea

O altă reţetă de paste din seria „rapid şi gustos”. Nimic complicat şi numai bune de servit la cină sau prânz. Cum ne-a venit ideea? Având în vedere că ne place să mâncăm roşii cu telemea, de ce să nu pregătim ceva care să conţină ambele ingrediente, dar să fie mai săţios? + and pasta ♡ ♡

paste cu sos de rosii si telemea

Ingrediente pentru 2 portii:
200 g paste
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1 ceapă, tăiată mărunt
2 căţei de usturoi, feliaţi
200 g roşii în conservă
1/2 pahar apa sau supa de legume
busuioc proaspăt – noi nu avut, aşa că am apelat la cel uscat
sare si piper negru, proaspăt măcinate
50-60 g telemea rasă

paste cu rosii si telemea

Mod de preparare:

1. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Le trecem printr-un jet de apă rece, le lăsăm să se scurgă bine şi le aşezăm într-un vas.
2. Ceapa şi usturoiul se călesc în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă. Mare grijă să nu ardă usturoiul, deoarece devine amar.
3. Într-un blender, se pun roşiile şi amestecul de ceapă şi usturoi.
Mixăm cu blenderul, până obţinem un sos.
4. Într-un wok mare, turnăm sosul, adăugăm 1/2 linguriţă busuioc uscat şi jumătate pahar de apă caldă sau supă de legume. Se lasă să fiarbă 20-25 de minute. Noi ales să strecurăm sosul, deoarece roşiile aveau prea multe seminţe.
4. Se adaugă pastele şi telemeaua. Se amestecă şi se lasă 2 minute, cât să se împrietenească aromele.

paste cu sos de rosii si telemea

paste cu sos de rosii si telemea

paste cu sos de rosii si telemea h

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *