Paste cu creveţi – la ”Inspiration Food Marathon”

Astăzi avem paste. Italian Pasta este cea de-a doua temă a concursului “Inspiration Food Marathon” organizat de Electrolux, la care participăm.
Că italienii mănâncă multe paste, mult peşte şi fructe de mare ştim şi ne place. Şi cum în Italia nu am ajuns încă :(( incercăm să aducem Italia acasă prin diverse şi delicioase preparate cu specific italian. Există nenumerate feluri,forme şi mărimi de paste care mai de care mai bune şi la fel de multe (poate) moduri de a le prepara. Nouă ne plac oricând şi oricât:D.
Am ales să pregătim paste cu creveţi- o reţetă atât de simplu de făcut şi atât de bună! Aşa că dacă vreţi o alternativă rapidă pentru prânz sau cină iat-o! Delicios, absolut!

Sperăm să vă placă reţeta şi să ne susţineţi aici, dar şi pe pagina noastră de facebook, prin like-uri şi comentarii. Vă mulţumim.

Ingrediente:(3 porţii):
300 g paste (de care vreţi voi)
250 – 300 g de creveţi cruzi curăţaţi, dezgheţaţi dacă sunt congelaţi
3 căţei de usturoi tăiat felii
4 linguri ulei de măsline extravirgin
1/4 linguriţă de ardei iute uscat
2-3 linguri de pătrunjel tocat mărunt
150 g roşii cherry
1 pahar de vin alb
1 pahar supă de peşte (se poate prepara rapid din carapacele crevetilor – asta dacă i-aţi cumpărat întregi)
sare, piper

1. Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj (cam 7-11 minute). Pentru a fi siguri că sunt fierte, puteţi să le mai lăsaţi încă 2 minute peste timpul specificat pe ambalaj.
Se scurg şi se adaugă o lingură ulei de măsline.
2. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se adaugă usturoiul și ardeiul iute, apoi se sotează totul 2-3 minute până se înmoaie puțin (cu mare grijă pentru a nu arde usturoiul, care poate deveni amar)

3. Se toarnă supa, se lasă să fiarbă 3 minute, după care se toarnă vinul. Se fierbe la foc mare timp de 2-3 minute, apoi se potriveste de sare si piper.
Se adăugă creveţii şi jumătatea din cantitatea de pătrunjel.

4. Se adaugă pastele, roşiile cherry şi restul de pătrunjel. Se amestecă bine, după care se opreşte focul şi se servesc pastele.


Buon Appetito!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


44 răspunsuri la Paste cu creveţi – la ”Inspiration Food Marathon”

  1. Auuuuuuuuuuuuuuuu! (lup infometat). Bine mai arata! Succes, fetelor!

  2. Oana

    Ce bine arata! Sa imi faci si mie candva Georgi, te rog frumos!

  3. Cum arata…..Si eu vreau o portie cand vin la Bucuresti!

  4. Nu am mancat decat la restaurant, dar promit sa fac si eu cat de curand, ca ma tot trage de maneca Elena. Succes, fetelor!

  5. Teodorescu Ecaterina

    uuuuuuuu, ma simt inspirata! 🙂

  6. Îmi plac pastele la nebunie. Am să fac și eu astăzi. Ale voastre arată strașnic. Baftă!

  7. Ana

    Supeeeer!!!!!!! Next time ma autoinvit la voi :)))) Bafta!!!!

  8. Eddie

    Excelent arata! Felicitari si bafta!

  9. Pastele le ador si eu sub orice forma, cu fructele de mare nu prea sunt prietena :P, dar chiar si asa as gusta de la voi deoarece arata mult prea apetisant! 🙂
    Multa bafta in continuare, pupici!

  10. Ador crevetii , deci … LIKE !!!!!!!!

  11. Arata tare bine reteta voastra!Succes!

  12. German

    Me encanta esta pasta! suerte

  13. Cu creveti nu poate fi decat foarte bun 😀 !!!

  14. Co'

    <3
    Cred ca as putea trai doar cu paste si cu creveti, in toate combinatiile posibile.

  15. Cu creveti inca nu am mancat dar ale voastre sunt super!

  16. Mihaela

    Ador reteta voastra, simplu dar delicios! succes in continuare

  17. Alexandra

    Cele mai bune paste ever!

  18. Cand mai faceti, ma autoinvit. Arata bestial! Iar prezentrea e de exceptie. Felicitari! Bafta la concurs.

  19. Am mai zis ca as putea trai lejer doar cu creveti pentru tot restul vietii? Cred ca am mai zis, dar da, it’s so true 😀 big LIKE, pastele arata senzational! Va tin pumnii in continuare!

  20. O mancare excelenta! Imi plac crevetii la nebunie
    Bafta la concurs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *