Risotto cu morcovi şi curry

V-am spus căt de mult ne place orezul? chiar săptămâna trecută 😛 Au trecut doar câteva zile, dar nu ne-am putut abține și am pregătit iar risotto, de data aceasta cu morcovi şi curry. Simplu, hrănitor şi uşor de pregătit!


Ingrediente:
2 morcovi potriviți
1 ceapă + 1 cățel de usturoi tăiat feliuțe
200 g orez arborio
30 g unt
6-7 linguri de parmezan ras
1 litru de supă de legume fierbinte (dacă nu aveţi se poate folosi un cub de supă de legume bio)
1 pahar de vin alb
sare, piper, 1/2 lingurita rasă de curry

1.Într-o cratiţă se pun 2-3 linguri de unt, în care vom căli puţin ceapă şi usturoiul. Se adaugă morcovii rași.


2.Se amestecă 3-4 minute, după care se toarnă vinul și se lasă să se evapore.
3.Se adaugă orezul, amestecând continuu timp de 3-4 mimute.


4. Se toarnă primul polonic de supă şi amestecăm până când orezul absoarbe tot lichidul. Se procedează aşa până când este gata orezul, se potriveşte de sare şi piper si se adauga curry.
5.Risotto este gata când bobul de orez este “al dente”.
6. Înainte de opri focul se adaugă untul şi parmezanul. Se ia cratiţa de pe foc şi se lasă acoperit aproximativ 10 minute.


Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


4 răspunsuri la Risotto cu morcovi şi curry

  1. Bun orezul, dom’le, bun de numa’! Fac si eu! Tot cu curry! 🙂
    Zi faina!

  2. Eu am fost si data trecuta la masa si sunt prezenta si acuma 😀
    Imi place enorm culoarea, dar si ingredientele!
    Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *