Risotto cu ciuperci

Dintotdeauna ne-a plăcut orezul şi deşi sunt multe variante de preparare, nouă tot risotto ne place cel mai mult. Nu ştim dacă se datorează faptului că are o cremozitate foarte plăcută sau pur şi simplu pentru că este foarte bun: D. Asta este prima reţetă de risotto, dar mai urmează încă una zilele următoare.

Ingrediente pentru 2 porţii:
200 g orez arborio
5-6 ciuperci potrivite
1 ceapă tăiată mărunt+1 căţel de usturoi tăiat feliuţe
30 g unt
6-7 linguri de parmezan ras
1 litru de supă de legume fierbinte (dacă nu aveţi se poate folosi un cub de supă de legume bio)
1 pahar de vin alb
Pătrunjel
Sare, piper

1. Ciupercile se spală, se curată, iar apoi se taie felii nu foarte subţiri.
2. Într-o cratiţă se pun 2-3 linguri de unt, în care vom căli puţin ceapă şi usturoiul. Se adăugă ciupercile.

3. Când ciupercile s-au înmuiat, se toarnă vinul şi se lasa să se evapore.
4. Se adauga orezul, amestecând continuu timp de 3-4 mimute.

5. Se toarnă primul polonic de supă şi amestecăm până orezul absoarbe tot lichidul. Se procedează aşa până când este gata orezul, se potriveşte de sare şi piper.
6. Risotto este gata când bobul de orez este „al dente”.
7. Înainte de opri focul se adaugă untul şi parmezanul. Se ia cratiţa de pe foc şi se lasă acoperit aproximativ 10 minute.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


7 răspunsuri la Risotto cu ciuperci

  1. Si mie imi place foarte mult orezul, sub orice forma!
    Foarte bun ce ati pregatit voi aici 😉
    O saptamana frumoasa, pupici!

  2. Si noi suntem fani orez.Delicioasa combinatia cu ciuperci!

  3. Rissoto its the best :). Imi place la nebunie!
    Asta al vostru arata super delicios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *