Pilaf cu ciuperci

O reteta de orez  facut in graba, dar care a iesit foarte gustos si in plus se potriveste foarte bine cu zilele friguroase.
1 cana de orez, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 ardei gras verde sau rosu, 5 ciuperci, 1 legatura patrunjel, 2 linguri de ulei, sare, piper.

Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri de ulei, dupa care adaugam si restul legumelor  taiate in bucatele mici.

Lasam sa se caleasca putin si punem orezul, pe care il calim timp de 3 – 4 minute.

Adaugam o cana de apa si amestecam bine. Asteptam sa se umfle putin bobul de orez si punem sarea, piperul si 1 cana si jumatate de apa. Se baga la cuptor pentru circa 30 de minute. Daca este cazul, din cand in cand se mai toarna cate putina apa si se amesteca. Inainte de a opri focul puteti pune 2 linguri de unt. Se presara cu patrunjel.

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *