Dovlecei umpluti cu orez si carne -varianta rapida

S-a cam depus praful pe aici. Si noua ne-a fost dor de voi, de blog, de retete si poze, de comentarii frumoase, altele mai putin frumoase. De cand nu ne-am mai auzit au avut loc cateva schimbari in viata noastra.
Intre timp am descoperit care sunt diferentele majore intre gatitul de acasa si gatitul din bucataria unui restaurant. ( intr-o postare viitoare vom vorbi mai mult despre asta)
Rezumand povestea asta, suntem bine, facem ceea ce ne place si traim experiente foarte frumoase.
Singura problema este timpul…timpul liber…timpul alocat acestui blog. Dar, nu ne lasam batute!
Asadar, revenind la gatitul de acasa, azi avem dovlecei umpluti :). Ba chiar am ales o varianta rapida, nimic complicat. Bine, dar, sigur veti spune ca dovleceii nu sunt fierti suficient – explicatia: in ultimul timp am optat pentru legumele fierte al dente (atat cat se poate:)), nu facute terci.

dovlecei umpluti cu orez si carne

dovlecei umpluti cu orez si carne

Ingrediente pentru 2 portii:
4 dovlecei rotunzi
300 g carne tocata (noi am folosit amestec de vita+porc)
3 linguri de orez
2 cepe ( 1 ceapa pentru umplutura, 1 ceapa pentru sos)
1 morcov
1 catel de usturoi
1-2 foaie de dafin
1 cana suc de rosii
1 lingura de ulei
sare, piper

Mod de preparare:
1. Spălăm dovleceii, ii stergem cu un servet de bucatarie şi le îndepărtăm capacul. Cu ajutorul unei lingurițe, cu atenție, se scoate miezul dovleceilor. Intr-un vas de yena se pun dovleceii cu partea decupata in sus si se acopera cu o folie de plastic. Puneţi vasul de yena în cuptorul cu microunde şi lăsaţi-l acolo la putere maximă pentru 4-5 minute.
2. Orezul se fierbe pe jumătate cu puţină sare. Ceapa tăiată mărunt, morcovul dat pe răzătoarea mică se calesc cu o lingura de ulei si dafinul, timp de 10 minute.
3. Peste ceapa adaugam carnea, sarea si piperul. Se omogenizeaza compozitia.(se tine pe foc potrivit timp de 15 minute)
4. Pentru sos procedam astfel: intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline si se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul tocat marunt si o foaie de dafin sau cimbru. Adaugam sosul de rosii si potrivim de sare si piper. Se fierbe 10 minute.
5. Porniţi cuptorul şi setaţi-l la 200 de grade.
6. Umpleţi fiecare dovlecel cu umplutura preparata mai sus. Pe fundul unei oale punem 2 linguri de sos, aranjam dovleceii umpluti si punem la loc capacele tăiate. Turnam sosul ramas deasupra si introducem oala in cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

dovlecei umpluti cu orez si carne

Pofta buna!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *