Zacuscă de hamsii

Există multe reţete pentru zacusca de peşte şi e normal să fie aşa, pentru că fiecare peste are legea lui şi nu putem prepara ştiuca precum şalăul sau crapul precum păstravul.
Hamsia este foarte fragilă şi în timpul preparării se va dezintegra, formând o pastă care va absorbi şi gustul legumelor. Cu pâine prăjită e o nebunie!
zacusca  de hamsii
Ingrediente:
400 gr hamsie
o ceapă
un morcov
un ardei gras
o ceaşcă cu sos de roşii
ulei de măsline
2 căţei de usturoi
piper, o foaie dafin şi verdeaţă
opţional: 3-4 fileuri de anşoa conservate

1.Hamsia se desărează, se decapitează şi se curăţă, apoi se spală bine.
zacusca hamsii
zacusca hamsii
2.Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei de măsline, apoi se adaugă ardeiul şi morcovul, tocate mărunt sau date pe răzătoare.

zacusca de hamsii
3.Dacă folosiţi, puneţi acum şi fileurile de anşoa mărunţite şi dafinul. Amestecaţi un minut şi adăugaţi pasta de roşii, lăsaţi să scadă, apoi puneţi hamsiile. Amestecaţi bine, pe foc mic, timp de 15 minute, până obtineţi o zacuscă fără prea mult lichid.
zacusca de hamsii
4.La sfârşit, adăugaţi usturoiul tocat şi verdeaţa, condimentaţi cu piper proaspăt râşnit, lăsaţi aromele să se combine şi luaţi cratiţa de pe foc.
zacusca de hamsii
Dacă vă place mai picant, adăugaţi şi ardei iute sau boia.
Zacusca asta e mai bună a doua zi, servită rece, alături de felii de lămâie şi măsline negre. Şi neapărat în familie:).

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


2 răspunsuri la Zacuscă de hamsii

  1. Bănuiesc că e grozavă. Nu am mâncat niciodată zacuscă de hamsii, dar știu că hamsiile sunt bune.

  2. Sisters' Kitchen

    E foarteeee buna Alina:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *