Omletă cu zucchini (dovlecei)

Începem săptămâna cu forţe proaspete şi cu un mic dejun bun şi săţios: omletă cu zucchini. Zucchini sau courgutte sunt cei mai populari printre dovleceii de vara din America Centrala si Europa. Ei apartin familiei cucurbitaceelor şi nu conţin grăsimi saturate sau colesterol. Dovleceii Zucchini sunt o foarte bună sursa de potasiu, vitamine A şi C dar şi minerale precum fier, mangan, fosfor şi zinc. Si se pot consuma şi în stare crudă, ca si castraveţii.
V-am oferit suficiente motive pentru a adăuga zucchini pe lista de cumpărături? 🙂

Pont! Alegeţi zucchini mici spre medii, cu învelişul lucios, verde închis şi tare.

omleta cu zucchini

Ingrediente:
1 zucchini potrivit ca şi dimensiune
2 ouă
1 căţel de usturoi pisat sau dat pe razatoare
2-3 linguri lapte sau smântână lichidă
sare, piper după gust
oregano 1 vârf
brânză telemea-optional

1. Se curăţa de coajă zucchini, apoi se taie rondele subţiri şi se pune într-o farfurie pe care o acoperim cu folie de plastic.

omleta cu zucchini

Se introduce în cuptorul cu microunde la putere maximă pentru 3-4 minute.

2. Între timp se bat cu ţelul ouăle, se adăugă smântâna sau laptele, sarea, piperul şi oregano.
3. Se pune la încins o tigaie cu 2 linguri ulei de măsline. Se pun rondelele de zuchinni si usturoiul, după care se toarnă amestecul de ouă. Se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă la foc mic, 3-4 minute, după care cu ajutorul unei farfurii o întoarcem şi o rumenim şi pe partea cealaltă.

omleta cu zucchini

omleta cu zucchini

omleta cu zucchini

Poftă bună şi o săptămână cât mai frumoasă!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


10 răspunsuri la Omletă cu zucchini (dovlecei)

  1. Dadadada! O idee excelentă! Pup! 😀

  2. Imi plac foarte mult zuchinni si i-am mai folosit si eu la omlete alaturi de alte legume, super! 😉
    Pupici

  3. Vai ce-mi place omleta voastra !!! In weekend o comit si eu !!! 😉

  4. Aveti o singura incercare sa ghiciti ce mananc sambata dimineata 😉

  5. razvanica

    suna bine, o sa incerc acum.

    dar ce ati facut cu usturoiul pisat, care apare la ingrediente, dar in modul de preparare e absent?

    • Sisters' Kitchen

      Ne cerem scuze, am omis sa trecem cand adaugam usturoiul.S-a rezolvat acum, multumim Razvan:) .Speram ca ti-a placut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *