Omletă cu spanac și iaurt grecesc

O alegere ideală pentru micul dejun. Un avantaj al omletelor este că se prepară rapid şi sunt versatile. Nouă ne plac extrem de mult! Avem o listă lungă de reţete cu tot felul de omlete, una mai bună decât alta.
Şi pentru că am ajuns la mijlocul săptămânii, astăzi începem ziua în forţă cu o omletă cu spanac! După cum aţi văzut pe facebook, weekendul trecut am fost foarte hărnicuţe:). Urmează să adăugăm câteva reţete uşor de pregătit şi foarte buneeee… de sezon!:)

Omleta la cuptor cu spanac si iaurt grecesc

Ingrediente pentru 2 portii:
1 lingura ulei de măsline extravirgin
1 căţel de usturoi, tăiat feliuţe
Câteva fire de ceapă verde, tăiată mărunt
200 g spanac proaspăt, tăiat mărunt
4 ouă
3 linguri iaurt grecesc
Sare, piper
Caşcaval ras sau brânză

Mod de preparare:

1. Se încinge o linguriţă de ulei într-o tigaie antiaderenta. Adăugăm usturoiul şi ceapă şi le călim 2-3 minute.
2. Se pune spanacul peste ceapă şi usturoi, se amestecă bine şi se călesc 3-4 minute, până se înmoaie spanacul.
3. Se încinge cuptorul la putere maximă.
4. Amestecăm ouăle cu sarea, piperul şi iaurtul.
5. Se toarnă compoziţia în tigaie şi se acoperă cu un capac. Se lasă la foc mediu, până se încheagă puţin.
6. Se presară caşcaval ras şi se introduce tigaia în cuptor (grill) pentru câteva minute.

Omleta la cuptor cu spanac si iaurt grecesc

P3169419

Omleta la cuptor cu spanac si iaurt grecesc

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


8 răspunsuri la Omletă cu spanac și iaurt grecesc

  1. Ce bine ar merge si cu o salata mare, mare… Ador omletele „imbunatatite” cu tot felu’ de legume!

  2. arata foarte bine, de obicei o fac cu branza, salam si ciuperci

  3. O minunatie….mai ales la ce gasesti acum in piata !
    Te astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
    Te tzuc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *