Mic dejun rustic:Cârnat cu muştar,cartofi cu ou şi salată

O amintire dintr-un weekend răcoros de toamnă, petrecut undeva în Argeş. În bucătărie soba mocnea somnoros, băieţii sporovăiau la o ţuică fiartă şi timpul părea oprit în loc.
Cu o zi în urmă luasem de la alimentara din sat nişte cârnaţi debretin mai groşi, cartofi şi ouă; mai aveam şi legume luate din piaţă, de la Bucureşti.


Mic dejun rustic
Pe plita sobei, veche de zeci de ani, am pus o cratiţă cu 2 degete de apă, în care am lăsat cârnaţii să fiarbă molcom (cam o oră). I-am împuns cu furculiţa din loc în loc şi astfel am scăpat de surplusul de grăsime. Am scurs apa după ce s-au fiert şi i-am lăsat într-un vas ceramic, la cald, să se coacă puţin la exterior.
Pentru cartofii cu ou ar trebui să avem o secţiune pe blog „Amintiri din copilărie”. Fie că rămâneau cartofi prăjiţi de pe la cină, fie îi pregăteam anume pentru asta, asta era un deliciu când eram copii – adică şi acum. Cartofii prăjiţi crocanţi amesteca cu câteva ouă bătute ca pentru omletă şi se călesc puţin într-o tigaie: asta e tot, mai bun de atât nu se poate!

Am servit cârnatul cu pâine neagră şi muştar cu hrean, iar la cartofi am pregătit şi o salată asortată. Am vrea să avem o sobă cu lemne şi în apartament şi să fie weekend mereu…

Mic dejun rustic: Carnat cu mustar, cartofi cu ou si salata asortata

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


10 răspunsuri la Mic dejun rustic:Cârnat cu muştar,cartofi cu ou şi salată

  1. DiaMar bucataria galbena

    Ce bunatati si ce amintiri frumoase.Si eu cand eram la bunici ma rasfatau cu asa ceva.
    Pupici multi!

  2. Ce frumos!Dar si ce bun,asa mic dejun n-as putea refuza niciodata!Pupici

  3. Exact ca si in copilarie! Doamne ce bine arata…

  4. Georgiana

    Salut, fetelor sunteti din Arges? Eu va citesc din Pitesti. Super, unde in Arges ati petrecut? Parintii mei locuiesc la Cosesti. Succes.

  5. Dupa asa mic dejun bogat altfel ar trece timpul la birou.
    Va imbratisez cu drag! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *