Granola

Cum ai putea să-ţi începi ziua mai bine decât săvurând un mic dejun sănătos?
Fulgii de secară îţi oferă o sursă importantă de vitamine şi minerale, oferindu-ţi un mic dejun gustos şi sănătos.

Ingrediente:
300 g fulgi de secară – se pot înlocui cu fulgii de ovăz
1 mână afine deshidratate
1 mână merişoare deshidratate
1 mână de migdale întregi
4-5 linguri seminţe de foarea soarelui decojite
4-5 linguri seminţe de dovleac decojite
1/2 linguriţă scorţisoară
5 linguri miere
10 linguri ulei de floarea soarelui

1. Într-un castron amestecăm toate ingredientele, mai puţin mierea şi uleiul.

2. Separat într-o cană punem uleiul şi mierea şi le amestecăm, după care le turnăm peste amestecul de fulgi şi seminţe.

3. Se amestecă bine, apoi se pune amestecul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează cu o spatulă şi se introduce în cuptor pentru aproximativ 30 de minute, amestecând din când în când.

4. Se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească. Granola se păstrează într-un borcan ermetic.
5. Se servesc cu lapte sau cu iaurt.

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


2 răspunsuri la Granola

  1. Super, bravo fetelor! E printre preferatele mele la micul-dejun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *