French toast cu banane

French toast pentru zilele de răsfăţ, o reţetă numai bună alături de o cană de cafea sau un ceai. Şi nu, nu este de origine franţuzească deşi numele sugerează acest lucru ci îşi are rădăcinile în America de Nord şi Europa. În Spania se numesc torrijas şi se pregătesc de Paşti…ciudat, nu-i aşa? :)). La noi se cunosc ca şi friganele. Cu toţii ne aducem aminte de ele din copilărie, era dulcele rapid şi bun.
Pentru astăzi am ales o variantă cu banane şi un pic de ciocolată…of course :D.

french toast cu banane

french toast cu banane

Ingrediente (2 porţii) :
250 ml lapte
2 linguri de zahăr
2 ouă
4 felii de pâine
50 g unt
1 varf de scortisoară
2 banane mai mici
2 linguriţe de ciocolată rasă

1. Se pune într-un castron laptele şi în alt castron se pun ouăle bătute. Feliile de pâine se înmoaie în lapte, se dau prin oul bătut şi se pun într-o tigaie cu untul la prăjit, până prind o crustă uşor aurie.

french toast cu banane

french toast cu banane

2. Bananele tăiate felii subţiri, se pun între 2 felii de pâine, se presează puţin şi se mai lasă pe foc 1-2 minute. Se serveşte cald cu ciocolată rasă.:)

french toast cu banane

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


8 răspunsuri la French toast cu banane

  1. Ce pofta mi-ai facut! Acum cand imi propun sa intru la regim … Cum sa rezisti?

  2. Deși am mâncat de câteva ori french toast prin alte locuri, tot nu mă pot obișnui cu ideea de a mânca ‘pâine în ou’ dulce. Pe la noi se face doar sărată, așa m-am obișnuit și pentru mine varianta dulce e ca și cum ai mânca omletă cu zahăr :)) Of of, obiceiurile astea! Oricum, arată foarte bine varianta voastră și sunt convinsă că a fost și foarte bună.

    • Sisters' Kitchen

      Asa este Liana.Cand spui paine in ou poate ca nu suna prea bine dar gustul este extraordinar.Fie asa cu fructe si ciocolata fie in varianta clasica

  3. Total de acord! Merg dimineața de nu se poate… cu sau fără motiv 🙂

  4. Gata, m-am hotarat diseara imi fac si eu, doar ca o sa incerc o varianta „sarata” cu branza de capra si niste fructe rosii, depinde ce gasesc, poate afine sau zmeura, daca am noroc de un supermarket deschis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *