Cornuri umplute cu dulceaţă de gutui şi nuci

În weekend ne-am răsfățat cu aceste cornuri delicioase! Vreți și voi? Atunci musai trebuie încercată rețeta noastră. Se pot folosi diverse umpluturi, după preferință… 🙂 Sunt ideale la micul dejun lângă un pahar cu lapte 🙂


Ingrediente:

  • 500g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 250ml lapte
  • 80g unt
  • 5 linguri zahăr
  • 1 praf de sare
  • umplutură:
  • 1 borcan dulceață
  • 1 mână de nucă tăiată mărunt
  • pentru uns cornurile: 1 ou, 1 lingură de lapte

Preparare:

  1. Drojdia se dizolvă cu o lingură de zahăr și o lingură de făină în 50 ml lapte căldut. Se pune la crescut 30 de minute.

  1. Untul și zahărul se amestecă în restul de lapte căldut.
  2. Într-un bol, amestecăm făina cernută, sarea, drojdia dizolvată și amestecul de lapte, unt și zahăr.

  1. Se frământă bine până ce aluatul se desprinde de pe maini și de pe vas. Apoi se pune aluatul la un loc căldut pentru aproximativ 1 oră.

  1. Într-un castron amestecăm dulceața și nucile mărunțite.

  1. După ce aluatul a crescut, se pune pe masă presărat cu făină. Se taie în 4 bucăți.
  2. Se ia câte o bucată de aluat, se întinde cu sucitorul o foaie cam de 1/2 cm grosime. Aceasta se taie în 4 sau 5 triunghiuri și pe fiecare se pune 1 linguriță rasă de umplutură.

  1. După aceea se rulează fiecare, formând cornuri, care se lasă să crească 20 de minute.
  2. Se ung cu ou, se presară puțin zahăr și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

  1. Se introduc în cuptorul preîncălzit, unde se coc aproximativ 35 de minute.


Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


8 răspunsuri la Cornuri umplute cu dulceaţă de gutui şi nuci

  1. Wauuuuu,ce bunatati am gasit aici!Iau si eu un cornulet,sper sa nu te superi.E vina ta ca prea frumoase si bune le-ai facut!O zi frumoasa iti doresc!

  2. Ce bine arata! si ador dulceata de gutui si nucile. pup

  3. DiaMar bucataria galbena

    Buuuuune si frumoase.Pup!

  4. zubby

    am facut si eu azi au iesit delicioase..multumim de reteta…mai asteptam si alte postari:*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *