La multi ani tuturor romanilor! Azi mancam traditional ??. Daca anii trecuti am tot pregatit traditionala fasole cu ciolan, anul acesta am optat pentru varza calita cu afumatura si mamaliguta.
Ingrediente:
• 1 varza mare
• 1 ceapa curatate, spalata si tocata marunt
• 2 morcovi curatati, spalati si dati pe razatoare
• 1 rosie
• 50 ml ulei
• 350 g coaste afumate
• 2 foi de dafin
• 2 catei de usturoi curatati si dati pe razatoare
•sare, piper, boia dulce
•marar
Mod de preparare :
1. Coastele afumate se pun la fiert pentru aproximativ 40 de minute.
2. Se taie varza fideluta, se framanta cu sare si se lasa jumatate de ora.
3. Intre timp se caleste ceapa in ulei, se adauga morcovii, usturoiul ras, rosia tocata marunt si foile de dafin. Se lasa la foc potrivit.
4. Varza se scurge de apa si se adauga peste restul ingredientelor. Condimentam cu sare, piper si boia dulce. Se lasa timp de 20 de minute la foc Mare, dupa care Se adauga coastele fierte, 1 cana din zeama in care su fiert coastele si se pune la cuptor pentru 1 ora aproximativ la foc mic. Cand este gata se serveste cu mamaliguta si marar proaspat.
Pingback: Ciolan de porc la cuptor | Sisters' Kitchen