Ostropel de pui

O reţetă tradiţională, simplu de preparat şi numai bună pentru o masă în familie.

Ingrediente:
6 pulpe intregi de pui ( noi am folosit pulpe taiate pe jumatate si 2 piepti)
8-9 cateii de usturoi
500 ml suc de rosii
1 pahar de vin alb
2 linguri ulei de masline
sare, pipe, cimbru 

Se spala si se curata pulpele. Se pun intr-un castron si se dau cu sare, piper si putin cimbru, dupa care le punem intr-o tava si adaugam cele 2 linguri de ulei de masline si o cana de apa.

Introducem tava in cuptor si cand  puiul s-a rumenit putin, si sosul a scazut  punem paharul de vin alb.

Se lasa la foc potrivit  pana cand carnea este frageda. Intr-un mojar zdrobim usturoiul si adaugam sucul de rosii si restul de cimbru. Se pune amestecul obtinut peste pui si se mai lasa 20 de minute. Se serveste cu piure sau mamaliguta.

                                                                       Pofta buna!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *