Tocanita de dovlecei

O noua reteta simpla si sanatoasa. Se intampla destul de des sa cumparam mai mult decat avem nevoie…din pacate. Vrem sa pregatim multe feluri de mancare, dar  stiti si voi ca planurile de acasa nu se potrivesc cu cele de la piata  ? . Cam asa si cu cei trei dovlecei rataciti prin frigiderul nostru de ceva vreme. Cum nu dispunem de prea mult timp liber am incropit o tocanita rapida cu ce aveam prin casa si a iesit buna, buna.

Tocanita de dovlecei

Ingrediente pentru 3 portii:

3 dovlecei (noi am folosit zucchini) curatati si taiati cuburi

1 ceapa, taiata cubulete

2 catei de usturoi, taiati marunt

1 conserva de rosii taiate

1 lingurita de marar, tocat marunt

2 linguri de ulei de masline extravirgin

Sare si piper

Mod de preparare:

1. Ceapa impreuna cu usturoiul se calesc cu 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Noi adaugam si o lingura de apa.

2. Se adauga dovleceii impreuna cu rosiile din conserva. Potrivim de sare si piper × 1/2 lingurita de zahar pentru a reduce aciditatea rosiilor, in caz ca aveti probleme de genul acesta, la noi cam asa este…din pacate.

Lasam la foc mic timp de jumatate de ora. Intre timp fierbem orezul in supa de legume.

Tocanita de dovlecei

 

 

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *