Piure de dovleac

In ultimul timp am facut o obsesie pentru piureul de dovleac ❤. Este o garnitura excelenta pentru carnea de pui si nu numai, se poate lua la pachet, este usor de pregatit si aduce o multime de beneficii organismului. Daca renuntati la unt si lapte, poate deveni pranzul ideal pentru zilele de post. De data aceasta am optat pentru pui la gratar cu piure de dovleac si pesto de patrunjel cu alune de padure si usturoi verde ?? ( reteta in curand pe blog).

Piure de dovleac

Piure de dovleac

 

Ingrediente:

300 g  dovleac

1-2 cartofi

2 linguri de unt

Sare, piper, nucsoara si ulei de masline

Mod de preparare:

1. Dovleacul si cartofii se curata de coaja si se taie cuburi.

2. Se pun la fiert in apa cu sare.

3. Cand au fiert, se paseaza impreuna  cu untul, nucsoara, sarea si piperul. In functie de preferinte se pot adauga si 2 linguri de lapte, noi nu am pus deoarece dovleacul este destul de apos si nu am vrut sa fie un piure prea moale. Se serveste stropit cu ulei de masline.

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *