Ciuperci cu sos de smantana si mamaliguta

Reteta de azi e simpla si garantat o sa va placa. Cu alte cuvinte, cui nu-i plac ciupercile cu sos de smantana si usturoi, servite cu o mamaliguta calda? Mai ales cand vine frigul  si ni se face pofta de o mancare  aburinda. Am folosit  ciuperci portobello si lots of garlic, of course ?. Simplu , rapid si bun.

ciuperci cu sos de smantana

Ciuperci cu sos de smantana

 

Ingrediente:

• 500 g ciuperci ( curatate cu o perie moale si taiate felii subtiri)

• 2 linguri ulei  de masline

• 1 ardid rosu iute

• 150 ml smantana

• 5 linguri de vin alb

• 5 catei de usturoi ( facuti  mujdei)

• 1 lingura faina sau amidon  de porumb

• sare, piper , boia dulce

• patrunjel proaspat,tocat marunt

Ciuperci cu sos de smantana

Mod de preparare:

1. Ciupercile se calesc impreuna cu ardeiul rosu iute timp de 5 minute intr-o tigaie incinsa cu cele 2 linguri de ulei. Se adauga vinul si se lasa sa se evapore.

2. Adaugam  mujdeiul impreuna cu smantana si amestecam bine. Faina sau amidonul se dizolva in 2 linguri de apa rece, apoi se toarna peste ciuperci. Lasam  sa fiarba 5 minute, pana se ingroasa sosul.

3. Se adauga boiaua dulce, sarea  si piperul. Se serveste cu mamaliguta si patrunjel tocat.

♡♡ Pofta buna!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *