Broccoli cu usturoi, fulgi de ardei iute si caju

Broccoli este recunoscut ca fiind una dintre cele mai sanatoase legume, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Cu totii stim ca nu este pe placul tuturor, dar pregatind reteta in functie de gustul fiecaruia, poate rezulta o prietenie frumoasa. Cam asa a fost si in cazul nostru. Nu ne placea deloc mirosul de broccoli fiert, dar de cand l-am gustat sotat si combinat cu mult usturoi, suntem de nedespartit. ­čÖé Asadar, prima idee dintr-o serie de retete delicioase. ÔÖíÔÖí

Broccoli cu usturoi, fulgi de ardei iute si caju

Ingrediente:
Ôľ¬ 1 broccoli proaspat spalat si taiat
Ôľ¬ 7-8 catei de usturoi curatati si taiati marunt
Ôľ¬ 1/3 de lingurita de fulgi de ardei iute
Ôľ¬ 2 linguri de caju crud
Ôľ¬ 2 linguri de ulei de masline
Ôľ¬ Sare si piper proaspat macinate

Mod de preparare:

1. Incingeti uleiul intr-o tigaie mai adanca si adaugati broccoli.
2. Potriviti focul la nivel mediu si acoperiti tigaia. Dupa aproximativ 7 minute adaugati usturoiul, fulgi de ardei iute, caju, sarea si piperul. Lasati sa se imprieteneasca aromele timp de 3-4 minute, amestecand cu grija pentru a nu rupe buchetelele de broccoli.

Pofta buna!
Cu drag,
Iolanda & Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *