Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Prăjitura Albă ca Zăpada o cunoaştem majoritatea dintre noi din copilărie. Este simplă, ieftină şi poate fi făcută fie cu cremă de lămâie, fie cu cremă de ciocolată. A trecut ceva timp de cand nu am mai pregătit aceasta minunăţie si uitasem cât este de bună. Prăjitura asta am copt-o la sfârşitul anului dar abia acum reuşim să o postăm. A fost vedetă în seara de Revelion!

prajitura alba ca zapada cu crema de lamaie 1024x672 Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Ingredinte 3 foi:
3 ouă
7 linguri lapte
7 linguri zahăr
7 linguri ulei
o linguriţă amoniac stins (în puţină zeamă de lămâie)
făină cât cuprinde (33 linguri)
coaja de la o lămâie
1 linguriţă zahăr vanilat

Ingrediente cremă:
un litru lapte
8 linguri făină
7 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
un pachet unt (200 gr)
zeama de la două lămâi
coaja de la o lămâie (opţional)

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute.

P1180806 1024x683 Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

2.Împărţim coca în 3 părti egale.

P1180807 1024x683 Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

3. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă înfăinată.

P1180809 1024x683 Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

4. Coacem fiecare foaie în cuptorul preincălzit pentru cca 15 minute, la foc potrivit.
Crema:
1. Dizolvăm făina într-o cană de lapte, restul îl punem la fiert cu zahărul.
2. Cand laptele începe să fiarbă turnăm amestecul (lapte + făină). Amestecăm continuu la foc mic cca 20 de minute şi apoi lăsăm crema la răcit.
3. Când compozitia este rece adăugăm puţin câte puţin untul apoi zeama de lămâie.
4. Umplem foile cu crema (foaie, cremă, foaie, cremă, foaie) şi lăsăm prăjitura câteva ore (10-12)la rece până se inmoaie foile. Pe ultima foaie punem hârtie de copt şi aşezăm un fund de lemn mai greu sau 2,3 cărţi. Ideea este că trebuie pus deasupra ceva care să preseze, deci puteţi pune ce aveţi la îndemână.
Tăiem prăjitura după ce a stat la rece si pudrăm cu zahăr pudră sau brun ca in cazul nostru:).
prajitura alba ca zapada cu crema de lamaie 1024x672 Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Enjoy!


24 răspunsuri la Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

  1. Bica

    F.Foarte bine arata !!!!

  2. Este reteta de la mine nu? Arata minunat… Mi-ati facut pofta…

  3. Oau, ce bine arată! Îmi aduce aminte de copilărie și de prăjiturile făcute de bunica noastră. Nu am încercat până acum să fac cremă cu făină dar trebuie să încerc rețeta voastră. Apropo, nu se simte făina în cremă?

    • Sisters' Kitchen

      He, he ce vremuri…ne e cam dor <3…multumim Liana
      Nu deranjeaza faina,cel putin nu pe noi:).

    • Misha

      Fac si eu aceeasi reteta de ani buni si folosesc amidon (pe vremuri se chema zeamil). Am mancat si in varianta cu faina, dar cred ca iese crema mai fina si mai gustoasa cu amidon. Oricum, mi-ati facut pofta, asa ca in weekend asta o sa fac. Multzam!

      • Sisters' Kitchen

        Asa-i ca e cea mai buna reteta Misha? Dap, asa este, cu amidon crema iese mai fina dar noi am vrut sa pastram reteta asta de crema fiarta pe care o stim din copilarie:).
        Cu drag, te mai asteptam

  4. Nici eu nu am facut-o tare demult! Cred ca toti, acu multi ani ne bucuram de ea si o aveam doar la zile importante.

  5. Delicioasa prajitura!!!Yumyyy

  6. Exact ca si in copilarie! Intr-adevar nu trebuie sa fie cine stie ce reteta ca rezultatul sa fie foarte apreciat, simplu si delicios!

    • Sisters' Kitchen

      Asa este Claudia.Ne aduce aminte de multe lucruri frumoase prajitura asta (si nu doar asta) si tocmai de asta nu ne-am abatut de la reteta pe care o facea si mama acum multi ani:)

  7. a fost foarte buna! imi aduce aminte de copilarie voua nu?

  8. Pingback: Disturbingly Delicious - Sunday Lunch cu … Georgiana & Iolanda

  9. Pingback: Reţete dulci pentru Crăciun | Sisters' Kitchen

  10. Dana

    Iar eu cu intrebarile :) Cam ce dimensiune avea tava pe care ati folosit-o pentru foi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>