Sisters’ Kitchen la Electrolux Taste Festival, tema 3

Am ajuns şi la tema cu numărul trei din concursul organizat de Electrolux. Care zice aşa: Ce fel de mâncare sau ce preparate vei servi la standul tâu culinar? Deloc uşor, am spune. Ce ştim sigur este câ dacâ am putea alege noi în cadrul festivalului (tema) ar fi sigur cu paste, orez şi fructe de mare. Nu intâmplător am ales orez cu creveţi, un preparat foarte apreciat de altfel la noi în familie. Este preparatul pregătit de noi pentru o seară foarte importantă şi specială: Cină cu Electrolux. O zi, o experienţă minunată de care ne vom aducem mereu aminte cu plăcere!
Orezul (risotto) este un aliment foarte popular şi este nelipsit din meniul restaurantelor italieneşti, gătit fie cu fructe de mare fie cu legume, aşa că, credem că nu am ales greşit.
Nouă ne place orezul sub orice formă, cât despre creveţi…dacă ar vrea cineva vreodată să ne pedepsească şi ne-ar spune că o saptămână doar asta am putea mânca, am spune mulţumim:))
Aşadar, să fie cu orez şi creveţi, dacă tot e să fie la ei acasă! Să trecem la treabă!

IMG_6968
312519_309309315753544_909651510_n
Timp de pregătire:40 minute
Ingrediente: 4 porţii
300 g orez cu bobul rotund (noi am folosit Arborio)
500 g creveţi (de preferat proaspeţi şi decorticaţi)
1 ceapă mare
2 căţei de usturoi
1 legătură pătrunjel
1 pahar vin alb demisec
6 linguri ulei de măsline
500 ml supă de peşte sau 1 cub concentrat de peşte
sare, piper
2 firişoare de şofran

1.Dacă nu aveţi supă de peşte, puneţi 1 litru de apă la fiert si lăsaţi să se dizolve cubul de concentrat de peşte în apa fiartă.
2.Curăţaţi usturoiul şi puneţi-l în blender împreună cu 1/2 legătură de pătrunjel şi 6 linguri de ulei de măsline, apoi mixaţi. Într-o cratiţă puneţi 2-3 linguri din amestecul obţinut şi adăugaţi ceapa tocată mărunt, amestecând din când în când, până când ceapa începe să se înmoaie.
314916_309301749087634_1438388119_n
314916_309301752420967_719405038_n
308691_309303205754155_1680845675_n
314916_309301755754300_1503408848_n
3.Adăugaţi orezul şi măriţi flacăra pentru a se căli puţin orezul pănă devine translucid. Turnaţi paharul de vin şi amestecaţi. După ce s-a evaporat vinul, puneţi câte o cană de supă de peşte şi amestecaţi, adăugând puţin câte puţin din supă. Condimentaţi cu sare, piper, şofran.
376317_309305859087223_279986687_n
4.Când orezul a devenit cremos şi bobul este făcut adăugaţi 2 linguri de unt şi creveţii trasi în tigaie în 2 linguri de ulei. Opriţi focul, presăraţi pătrunjel tocat şi lăsaţi cratiţa acoperită pentru 5 minute.
391822_309307429087066_922753637_n
IMG_9217
IMG_9393
IMG_9380
380837_309308445753631_1225751125_n

Serviţi imediat cu parmezan proaspăt ras pe deasupra. In timp işi pierde din consistenţa cremoasă şi nu va mai mai fi la fel de bun:).

523430_486325134718627_1866727237_n
Poftă bună!

Cu drag,
Georgiana si Iolanda

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


4 răspunsuri la Sisters’ Kitchen la Electrolux Taste Festival, tema 3

  1. Impartasim aceeasi pasiune pentru creveti!! 😀 Mi-ar placea sa vin la standul Sister’s Kitchen 😀

    Serios acum, va tin pumnii cu mult drag! <3

  2. Arata grozav preparatul asta, si eu ador crevetii!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *