Panna Cotta cu sorbet de lime si busuioc

Mesajele de la Electrolux nu pot fi decat provocari foarte, foarte placute! Asa a fost si mesajul Mihaelei care ne invita sa participam la concursul care ne ofera sansa de a fi parte din Taste of Roma. Nu puteam spune decat DA la asa provocare!
Stim ca italienii sunt celebri pentru pizza si pastele lor, dar nu stau rau deloc nici cand vine vorba de deserturi! Nu intamplator, alegerea noastra pentru concursul organizat de Electrolux Taste of Roma, #romacuelectrolux este Panna cotta cu sorbet de lime si busuioc. Un desert simplu dar fin, racoros, perfect pentru vara! Aroma dulce a panna cottei merge foarte bine cu gustul acrisor al sorbetului. Noua ne-a placut foarte mult combinatia si ne intrebam daca i-ar placea si lui Gian Paolo Panizzolo, cake designer-ul nostru preferat. Trebuie sa ajungem la Roma ca sa aflam!
IMGP9217
IMGP9220

Ingrediente panna cotta:
– 600 de ml de frisca lichida (smantana dulce)
– 80 ml de lapte rece
– 100 gr de zahar
– un plic de gelatina (10 gr)

1.Punem gelatina la inmuiat in laptele rece si lasam cca 10 minute sa se hidrateze.
2.Punem frisca si zaharul la foc mic, aducem la punctul de fierbere (atentie, nu trebuie sa fiarba, sa dea in clocot ci doar sa se incalzeasca). Cand este gata, lasam 5 minute si adaugam peste gelatina si laptele, amestecam bine cu telul sa se dizolve gelatina si luam de pe foc.
Noi am ales pahare de sticla pentru servire, dar se pot folosi forme de silicon sau orice alta forma aveti in casa.
Pe fundul paharelor am pus biscuite cu lamaie faramitat, peste am turnat panna cotta si am dat la rece 6 ore.

Sorbet de lime si busuioc

200g zahar
250 ml apa
O mana de frunze proaspete de busuioc
200 ml suc proaspat de lime

1.Facem un sirop din apa si zahar. Punem intr-o oala zaharul si apa, la foc mediu. Dupa ce s-a dizolvat tot zaharul adaugam frunzele de busuioc, le lasam 15 minute, dupa care le scoatem.
2.Lasam siropul sa se raceasca, dupa care adaugam sucul de lime si amestecam.
3.Turnam compozitia intr-un bol rezistent la temperaturi scazute si bagam la congelator 2-3 ore pana cand este semi-solid. Amestecam bine cu ajutorul unei furculite si il lasam in continuare in congelator pana ingheata de tot. Il transferam intr-un blender si il mixam pana devine cremos (aproximativ 10 minute) . Dam la congelator si gata. O bunatate!

Va place? Sa ne tineti pumnii!
IMGP9226

Cu drag,
Georgiana si Iolanda

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


3 răspunsuri la Panna Cotta cu sorbet de lime si busuioc

  1. Vai, cat imi place panna cotta, iar asta arata delicios de-a dreptul!

  2. Pingback: Retete dulci pentru Craciun | Sisters' Kitchen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *