Desert raw vegan cu banane si ciocolata

Venim și noi pe ultima sută de metri cu desertul pregătit pentru provocarea prietenilor de la Green Sugar: Green Sugar Blogger 2016.
Voiam ceva deosebit și l-am găsit: desert raw vegan cu banane, vanilie și cocos. Durează un pic mai mult pregătirea lui dar credeti-ne că merită așteptarea. Este un desert fin, delicat si cu un gust extraordinar.
Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Alinei, de la Arome de poveste (un blog cu retete vegane absolut delicioase), fiind prezentat sub forma de tort. Ne-a facut cu ochiul si ne-am gandit sa-i dam o alta forma. Asadar, speram sa va placa si wish us luck!!! <313405135_1637811056539446_1252899355_o
13405160_1637811013206117_1282266657_o
Desert green sugar
Desert green sugar

received_10154087560821839

Ingrediente blat:
120 gr migdale hidratate peste noapte
50 gr curmale hidratate 1 oră
1/2 linguriță cacao
45 gr fulgi ovăz
30 gr ulei cocos topit la bain marie

Ingrediente cremă:
300 gr caju hidratat peste noapte
200 gr banane congelate (cantitate netă, fără coajă)
3 lingurițe zeamă lămâie
400 ml lapte cocos
semințele de la 2 păstăi de vanilie
70 gr indulcitor green sugar
100 gr ulei cocos topit la bain marie

Ingrediente glazură:
110 gr banane congelate și stropite cu zeamă de lămâie (cantitate netă, fără coajă)
170 gr avocado bine copt
3 lingurițe cacao
un praf de sare
35 gr indulcitor green sugar
30 gr ulei cocos
1 lingura apă

1. Punem in bolul blenderului migdalele, curmalele, cacao, fulgii de ovăz și mixam la viteză maximă. Daca doriți ca blatul sa fie mai fin, procesati până când obțineți consistenta dorită.
Odata maruntite, adăugați și uleiul de cocos topit la bain-marie.
2. Compoziția obținută o întindeți in două forme de silicon și dați la congelator până când e gata crema de cocos.
Desert grenn sugar
3. Puneți caju-ul hidratat in blender la viteză maximă, până când obțineți o cremă fină.
Desert green sugar
4. Peste crema de caju obținută, adăugați bananele congelate, zeama de lămâie, laptele de cocos (lăsați la frigider peste noapte), pudra vanilie și mixați totul.
5. La final adăugați indulcitorul green sugar și uleiul de cocos topit la bain marie. Crema rezultată trebuie să fie fina, densă, asemenea unui mousse.
6. Crema de cocos obținută adăugați-o peste blat și dați la congelator pentru a se întări (aproximativ 3 ore).

Glazura de ciocolată
1. Puneți in blender bananele congelate și avocado. Mixati până când rezultă o cremă fină.
2. Adăugați cacaoa, sarea, indulcitorul green sugar, uleiul de cocos, apa și procesati din nou.
3. Scoateți formele de la congelator și întindeți glazura peste crema de cocos și dați la congelator 1 oră.
După ce este gata desertul se poate lăsa in frigider, nu este necesar sa-l păstrați la congelator.
Ideal este sa folosiți un blender cu putere mare, pentru a mărunți cât mai bine.

Suc de portocale, măr, telină si ghimbir
2 portocale
1 măr
3 gr ghimbir proaspăt
2 frunze țelină apio
50 grame indulcitor green sugar

1.Fructele si legumele se spala, se curata si se taie cuburi.
2.Se pun in storcator, se adauga si indulcitorul si se mixeaza.
3.Puteti adauga in paharul in care serviti si gheata.

13389359_1637811016539450_383659754_o
Cu drag,

Georgiana și Iolanda

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


3 răspunsuri la Desert raw vegan cu banane si ciocolata

  1. Pingback: Budinca din seminte de chia si un concurs | Sisters' Kitchen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *