Fursecuri cu scorţişoară şi portocale

Aromele iernii ne învăluie simţurile şi ne fac să poftim la dulciuri care mai de care mai delicioase şi arătoase. Sperăm ca în viitor să reuşim să preparăm cât mai multe dulciuri cu miros de sărbătoare.

Ingrediente (cca 35 buc)
200 g de unt la temperatura camerei

300 g zahăr fin
2 ouă
un praf de sare
1 lingură zahăr vanilat
350 g făină
o lingură scorţisoară
o linguriţă de bicarbonat stins cu o linguriţă de suc de lămâie
coajă rasă de la o portocală

1. Se freacă untul bine cu zahărul.

2. Se adaugă ouăle întregi, zahărul vanilat şi se amestecă până se omogenizează bine.
3. Se adaugă făina în care am amestecat sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, scorţisoara, coaja rasă de la portocală şi se amestecă până se leagă aluatul.
4. Se unge o tavă cu unt sau putem folosi hârtie de copt.
5. Se ia din aluat cu o linguriţă şi se aşează în tavă la distanţă unele de altele.
6. Se coc în cuptorul cald, 10-15 minute la foc potrivit. Fursecurile trebuie să fie moi la mijloc acoperite de o crustă crocantă.


Enjoy:)
Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


10 răspunsuri la Fursecuri cu scorţişoară şi portocale

  1. Emily

    excelente fursecuri! imi place combinatia cu portocale :*

  2. Sisters'Kitchen

    Sunt delicioase! iar combinatia de scortisoara+portocale le face si mai si:)

    o zi cat mai dulce**

  3. Sisters'Kitchen

    Multumim Cristina:)
    Sunt perfecte pentru perioada sarbatorilor!

  4. Anca Soare

    Buna, la cate grade se coc? thx

  5. Pingback: Retete dulci pentru Craciun | Sisters' Kitchen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *