Rulouri cu hamsii şi măsline verzi

Cum hamsiile se găsesc mai repede sărate sau congelate, e firesc să ne adaptăm şi noi meniul. Important este să găsiţi hamsii de bună calitate, păstrate în condiţii corespunzătoare. O să vă arătăm cam ce putem face pornind de la acelaşi ingredient: Rulouri de hamsii şi Zacusca de hamsii.

Rulourile acestea, pe care le întâlneşti şi în zona Mediteranei (în Spania sunt servite că tapa, acolo unde hamsiei i se spune anşoa), dar şi în ţările baltice sau în cele scandinave, sunt ideale ca aperitiv la o masă cu peste. Se pot prepara la fel de bine cu fileuri de hering.

Ingrediente:
250 g hamsii sărate
măsline verzi, umplute sau nu cu gogoşar
ulei de măsline, oţet de vin alb, o lămâie

1. Hamsiile se desărează câteva ore în apă (în funcţie de cât sunt de sărate).
Se decapitează şi se curăţa bine de intestine, apoi se îndepărtează şira prin apăsare, va ieşi uşor cu tot cu oase. Operaţia este delicată, pentru că se pot rupe, aşa că e bine să o faceţi fără grabă, cu ceva timp înainte. Veţi obţine fileuri frumoase, pe care le veţi spăla din nou în apă rece, apoi le lăsaţi la scurs.

hamsie cu măsline
Rulouri de hamsii
2.Preparaţi o marinada din ulei şi oţet, cam 150 ml.
3.Rulaţi fiecare rulou în jurul unei măsline şi fixaţi cu o scobitoare. Stropiţi cu marinada şi zeamă de la o lămâie, apoi aranjaţi pe un platou împreună cu rondele de ceapă roşie.
Minunăţiile astea incanta şi ochii, nu doar gura.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


2 răspunsuri la Rulouri cu hamsii şi măsline verzi

  1. Îmi plac foarte mult rețetele simple și de efect. Mă bucur să găsesc astfel de rețete la voi pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *